|

Kirmanşah ağlıyor

Deprem İran’ın Kirmanşah eyaletinde büyük yıkıma yol açtı. Can kayıplarının 407'si İran’da yaşandı. Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad döneminde dar gelirliler için yapılan “Mehr Evleri” enkaza döndü. Yüzlerce kişi öldü,enkaz altında da çok sayıda kişi olduğu belirtiliyor. Kirmanşah’ta 3 gün yas ilan edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/11/2017 Salı
Güncelleme: 04:34 - 14/11/2017 Salı
Yeni Şafak
​Depremde en büyük yıkım İran’ın Kirmanşah kentinde yaşandı
​Depremde en büyük yıkım İran’ın Kirmanşah kentinde yaşandı

Depremde en büyük yıkım İran’ın Kirmanşah kentinde yaşandı. İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad döneminde dar gelirlileri ev sahibi yapmak için kurulan “Mehr Evleri” depremde yıkıldı. Bu evlerde yaşayan yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Enkaz altında çok sayıda kişinin olabileceği ve bilançonun giderek ağırlaşmasından endişe ediliyor.

DEVLETİN YAPTIĞI EVLER YIKILDI

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri, ekonomiyle ilgili bakanlık heyeti toplantısında yaptığı konuşmada, “Maalesef depremde Kirmanşah’ta yıkılan binaların çoğu (devlet tarafından yapılan) Mehr Evleri’ne ait yapılar” dedi. İran’ın eski cumhurbaşkanlardan Mahmud Ahmedinejad döneminde dar gelirlileri ev sahibi yapmak için kurulan “Mehr Evleri” projesi kapsamında yapılan binalar, zaman zaman ülke gündemini meşgul ederken, yapılar kalite bakımından eleştiriliyor.


3 GÜN ULUSAL YAS

İran lideri Ali Hamaney depremde yaşamını yitirenler için başsağlığı mesajı yayımlarken, tüm ordu ve hükümet kurumlarına depremden etkilenenlere yardıma koşması emri verildiğini açıkladı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de ülkenin tüm imkanlarını depremzedelere yardım için seferber etmesi için, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri’yi görevlendirdiğini söyledi. Kirmanşah eyaleti valiliğinden yapılan açıklamada, deprem nedeniyle eyalette 3 gün yas ilan edildiği duyuruldu.

  • Göçük altında çok kişi var
  • İran devlet televizyonuna konuşan Kirmanşah Eyaleti Vali Yardımcısı Mücteba Niykkerdar göçük altında çok sayıda insan bulunduğunu dile getirdi. Niykkerdar, “Helikopterlerle köylerde hasar tespit çalışmaları yapıldı. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediyoruz” dedi.

#İran
#Irak
#Deprem
#Kirmanşah
6 yıl önce