KKTC halkı: Türkiye ile iyi ilişkisi olan Cumhurbaşkanı istiyoruz

12:39, 28/07/2020, SalıG: Güncelleme: 12:45, 28/07/2020, Salı
DHA
KKTC halkı: Türkiye ile iyi ilişkisi olan Cumhurbaşkanı istiyoruz
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı.

Kıbrıs Türk Halkı'nın yüzde 84,9'u Türkiye ile arası iyi olan bir Cumhurbaşkanı istediğini ifade etti. Ankete katılanların sadece yüzde 10,5'i 'iyi olmak zorunda değil' görüşünü ortaya koydu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yapılan son anket sonuçlarına göre Kıbrıs Türk halkı, 11 Ekim'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan ismin, Türkiye ile arasının iyi olması gerektiğine inanıyor.

'BAŞBAKAN TATAR KAZANACAK'

Gezici Araştırma Şirketi'nin KKTC genelinde sosyal, ekonomik, politik konular ile ilgili seçmenin fikrini sormak üzere 17-19 Temmuz tarihlerinde 4 bin 630 kişiyle yüz yüze yaptığı anket sonuçları açıklandı. Ankete göre halk, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Ersin Tatar'ın Cumhurbaşkanı olacağına inanıyor.

  • Halkın yüzde 33,5’i Ersin Tatar’a oy vermek istediğini ifade ederken, yüzde 29,1’i Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya ve yüzde 15,1’i Ana muhalefet partisi Tufan Erhürman’a oy vermek istediğini ifade etti.

GARANTÖRLÜĞE BÜYÜK DESTEK

Türkiye'nin Kıbrıs üzerindeki garantörlüğüne de büyük destek veren Kıbrıs Türk Halkı; ankette, 'Türkiye’nin garantörlüğü konusunda ne düşünüyorsunuz?' sorusuna yüzde 83,6'sı 'aynen devam etmeli', yüzde 5,9’u 'iptal edilmeli' ve yüzde 5,5’i ise 'Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler’in (BM) garantör olması' gerektiğini söyledi.

'HAYALET ŞEHİR AÇILMALI'

Ankette katılanlar; 'Hayalet Şehir' olarak da bilinen Kapalı Maraş'ın açılmasına yüzde 82,6 ile destek veriyor. Türkiye ve KKTC'nin Kapalı Maraş'ta attığı adımlar halk tarafından onay alıyor.

  • Rum yönetimi Birleşmiş Millet Temsilcisi Büyükelçi Andreas Mavroyannis, Kapalı Maraş'ın açılma safhasında olduğunu ve süreci engelleyemediklerini söylemişti.

AKINCI'YA TEPKİ VAR

Araştırmaya katılanların yüzde 50,2'si Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın 5 yıllık görev süresinde dış politikayı 'iyi yönetmediğini', yüzde 28,8'i 'iyi yönettiğini' düşünüyor.

  • Akıncı'nın Türkiye'ye yönelik söylemleri de halk tarafından tepkiyle karşılanıyor. Halkın yüzde 64,7’si Akıncı'nın açıklamalarını 'kötü bulduğunu' ifade ederken, yüzde 23,2’si 'iyi olduğunu' söylüyor.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026