Mauritius'tan İsrail'e İniş İzni Çıkmadı: Tel Aviv'den planlanan uçuşlar iptal edildi

00:25, 27/09/2026, Pazar
AA
Mauritius'tan İsrail'e İniş İzni Çıkmadı: Tel Aviv'den planlanan uçuşlar iptal edildi
İsrail'den Mauritus'a yapılacak uçuş için "iniş izni verilmediği" bildirildi

Hint Okyanusu ülkesi Mauritius, yerel makamların iniş izni vermemesi üzerine Tel Aviv'den düzenlenecek uçuşları engelledi; İsrailli turizm şirketi kararın siyasi nedenlerle alındığını iddia etti.

İsrailli turizm şirketi Spirit World Productions, "yerel makamların iniş izni vermemesi" sebebiyle Hint Okyanusu'ndaki ada ülkesi Mauritus'a yapılması planlanan uçuşların iptal edildiğini duyurdu.

The Times of Israel gazetesinin haberinde, Spirit World Productions şirketi, Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'ndan Mauritus'a gitmesi planlanan uçağın engellendiği belirtildi.

İsrail'den Mauritus'a uçuşun "siyasi sebeplerle" engellendiği öne sürülen haberde, "yerel makamların inişe izin vermediği" kaydedildi.

Spirit World Productions Üst Yöneticisi (CEO) Tali Yativ, "Uçuşun planlandığı gibi gerçekleşmesi için son ana kadar elimizden gelen her şeyi yaptık." açıklamasında bulundu.

Yativ, taraflarla irtibat halinde olduklarına dikkati çekerek, Mauritus'a yönelik uçuşların gerçekleştirilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti.

Mauritus, Gazze'deki soykırımın faili İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulundaki konuşması sırasında salonu terk ederek protestoya katılan ülkeler arasında yer alıyor.


İsrail saldırısında hayatını kaybeden eski Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah ölüm yıl dönümünde anıldı
Dünya
İsrail saldırısında hayatını kaybeden eski Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah ölüm yıl dönümünde anıldı
Şırnak'ta minik yüreklerden anlamlı yürüyüş: 'Hayat Namazla Güzeldir' etkinliğinde Ulu Cami'de saf tuttular
Hayat
Şırnak'ta minik yüreklerden anlamlı yürüyüş: 'Hayat Namazla Güzeldir' etkinliğinde Ulu Cami'de saf tuttular
Dışişleri Bakanı Fidan New York'taki Türkevi'nden seslendi: İsrail'in zulmü artık sonuçsuz kalmıyor yalnızlığı artıyor
Dünya
Dışişleri Bakanı Fidan New York'taki Türkevi'nden seslendi: İsrail'in zulmü artık sonuçsuz kalmıyor yalnızlığı artıyor

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026