|

Müşterisinin saçını iki kez şampuanlayan İtalyan berberlere para cezası

İtalya'nın Castenaso şehrinin belediye başkanı Carlo Gubellini, birçok kuaförün müşterilerinin saçını çift şampuanlayarak binlerce litre suyu israf ettiğini belirtti. Gubellini, bu durumla mücadele etmek için fazla su harcayan berberlere 500 Euro kadar para kesileceğini söyledi.

12:13 - 29/06/2022 Çarşamba
Güncelleme: 12:51 - 29/06/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

İtalya'nın Emilia-Romagna bölgesindeki Bologna yakınlarındaki Castenaso belediye başkanı Carlo Gubellini ülkede yaşanan en şiddetli kuraklıklardan birinde suyu korumak için kuaför ve berberlerin müşterilerinin saçlarını iki kez şampuanlamalarını yasakladı ve 500 Euro'ya kadar para cezası kesileceğini söyledi. Gubellini'nin ülkede tasarruf önlemi alan tek belediye başkanı olduğu düşünülüyor.

16 bin nüfusa sahip olan Castenaso, 10 kuaför ve berber dükkanına ev sahipliği yapıyor. Gubellini, yüksek tirajlı bir İtalyan gazetesi Corriere della Sera'ya şunları aktardı:

  • "Her müşteri için kullanılan su miktarını çarparsak, günde binlerce litreden bahsediyoruz. Castenaso küçük bir şehir. Bunun bir de büyük şehirlerde su tüketimi açısından ne anlama geldiğini bir düşünün."
#İtalya
#kuraklık
#küresel ısınma
#Bologna
#berber
#para cezası
2 yıl önce