|

Pentagon YPG'yi korumaya çalışıyor

Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak ve bölgedeki terör unsurlarını temizlemek için başlattığı 'Fırat Kalkanı Harekatı' ABD'yi rahatsız etti. Türk tankına saldırı gerçekleştiren terör örgütü YPG'nin vurulmasından sonra ABD, YPG'yi korumaya çalışıyor. Pentagon'dan yapılan açıklamada YPG'nin Fırat'ı doğusuna çekildiği savunuldu.

Yeni Şafak
09:28 - 30/08/2016 Tuesday
Güncelleme: 06:31 - 30/08/2016 Tuesday
DHA

ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak ve bölgede bulunan terör örgütlerini temizlemek için Cerablus'ta başlattığı Fırat Kalkanı operasyonundan rahatsızlık duydu. Operasyon çerçevesinde ABD destekli terör örgütü YPG'nin de vurulması ABD'de büyük paniğe neden oldu. Pentagon Suriye'nin kuzeyinde yapılan operasyonların terör örgütü DAEŞ'e daha çok hareket alanı kazandıracağını iddia ederek, bölgede gerilimin düşürülmesi çağrısında bulundu.



ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Türkiye'ye, YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekileceği güvencesi verdiğine değindi ve YPG'nin bu uyarıya büyük ölçüde uyduğunu savundu. Peter Cook, 'Bize göre YPG, Fırat'ın doğusuna çekilmeli ve buna da büyük oranda uyulduğu görülüyor' dedi.











#ABD
#Türkiye
#Fırat Kalkanı
#YPG
#Cerablus
8 years ago