Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki: Zelenski'nin ziyareti Rusya için kötü haber

18:08, 19/12/2025, Cuma
AA
Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki: Zelenski'nin ziyareti Rusya için kötü haber
Polonya Cumhurbaşkanı Karol Nawrocki

Polonya Cumhurbaşkanı Karol Nawrocki, Ukraynalı mevkidaşı Volodimir Zelenskiyle Varşova'da bir araya gelmelerinin ardından basın toplantısı düzelendi. Nawrocki, düzenlenen basın toplantısında, Zelenski'nin Varşova ziyaretini, "Varşova için, Kiev için iyi bir haber, tüm bölge için iyi bir haber ve Moskova ile Rusya Federasyonu için kötü bir haber." olarak nitelendirdi.

Polonya Cumhurbaşkanı Karol Nawrocki, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin Varşova ziyaretinin Rusya için kötü haber olduğunu söyledi.

Polonya'nın PAP haber ajansına göre Nawrocki, Ukraynalı mevkidaşı Zelenski ile başkent Varşova’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya geldi.

Liderler, ikili ve heyetler arası görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Nawrocki, Zelenski’nin Varşova ziyaretini
"Varşova için, Kiev için iyi bir haber, tüm bölge için iyi bir haber ve Moskova ile Rusya Federasyonu için kötü bir haber."
olarak nitelendirdi.

Rusya’nın uluslararası düzeni bozduğunu ve uzun yıllardır siyasi sistemlerin istikrarsızlaştırılmasına etki ettiğini savunan Nawrocki, dondurulmuş Rus varlıklarının Ukrayna’ya devredilmesi yönündeki çabaları desteklediklerini vurguladı.

Nawrocki, ülkesinin diğer Avrupa ülkeleri gibi hibrit saldırıların hedefi olduğunu, buna dron saldırıları ve altyapıya yönelik saldırıların da dahil olduğunu anlattı.

Tam ölçekli işgalin başlamasından sonra Polonyalıların Ukrayna’ya yönelik çabalarının ve çok boyutlu yardımının yeterince takdir edilmediği ve anlaşılmadığı izleniminde olduğunu dile getiren Nawrocki, Ukrayna’nın bu eğilimi durdurabilecek araçlara sahip olduğunu vurguladı.

Nawrocki, MiG-29 savaş uçaklarının Ukrayna’ya devri konusuna da değinerek, Varşova’nın
"stratejik ve simetrik ortaklık"
arayışında olduğunu ve antidron sistemlerini içeren olası takasın mümkün olduğuna işaret etti.

"Rusya, Ukrayna ile Polonya arasındaki ilişkileri bozmayı amaçlıyor"

Zelenski de Nawrocki ile görüşmesinin olumlu geçtiğini ve Varşova ziyaretinin iki ülke ilişkilerinde yeni sayfa açmasını umduğunu dile getirdi.

Polonya’ya dronlara karşı korunma konusunda danışmanlık sunmaya hazır olduklarını belirten Zelenski, işbirliği kapsamında başka neler yapılabileceğini yerinde görmesi için Nawrocki’yi ülkesine davet ettiğini vurguladı.

Rusya’nın Ukrayna ile Polonya arasındaki ilişkileri bozmayı amaçladığını kaydeden Zelenski,
"Elbette dış etkenler var ancak liderler olarak ilişkilerimizin güçlü olması için hareket etmeliyiz. Bu, iki ülkenin söylemine de büyük ölçüde bağlı. Birbirimize çok dikkatli yaklaşmalı, karşılıklı saygı göstermeli ve son derece temkinli olmalıyız."
dedi.

Zelenski, Ukrayna’nın, Rusya’ya ait Oreşnik balistik füze sistemlerinin Belarus’ta nereye konuşlandırıldığını bildiğini ve bu bilgiyi ortaklarıyla paylaştığını sözlerine ekledi.


Ukraynalı lider Zelenski: Moskova 2026'ya 'savaş yılı' olarak hazırlanıyor
Dünya
Ukraynalı lider Zelenski: Moskova 2026'ya 'savaş yılı' olarak hazırlanıyor
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Hollanda Parlamentosu'nda konuştu:
Dünya
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Hollanda Parlamentosu'nda konuştu:
Rusya'dan Batı'ya tehdit gibi uyarı: Sözde barış güçleri meşru hedef haline gelecek
Dünya
Rusya'dan Batı'ya tehdit gibi uyarı: Sözde barış güçleri meşru hedef haline gelecek


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026