|

Pulitzer ödüllü yazar Filistin'e destek olunca konuşmasını iptal ettiler: 'Hiçbir şeyden pişman değilim'

2016'da Pulitzer Ödülü kazanan Viet Thanh Nguyen, sosyal medya hesabından terör devleti İsrail'i kınayan bir mektuba imza attığı için New York'taki etkinliğinin iptal edildiğini duyurdu.

15:21 - 24/10/2023 Salı
Diğer
Viet Thanh Nguyen
Viet Thanh Nguyen

Terör devleti İsrail'in Gazze'deki Filistinli sivillere hava saldırıları düzenleyerek katliamlar yapmasına birçok ünlü isim sessiz dururken 'The Sympathizer' (Sempatizan) adlı romanıyla 2016 yılında Pulitzer Ödülü kazanan Vietnamlı yazar Viet Thanh Nguyen, İsrail'i kınayan bir açık mektuba imza atarak Filistinlilere destek oldu.


Viet Thanh Nguyen, İsrail'i kınayan bir açık mektuba imza attığı için New York'taki bir Yahudi kuruluşun cuma günü yapacağı okuma etkinliğini herhangi bir açıklama yapmadan iptal ettiğini duyurdu.


2016'da 'The Sympathizer' (Sempatizan) adlı romanıyla Pulitzer Ödülü kazanan Vietnamlı yazar Nguyen, New York'taki '92nd Street Y' edebiyat merkezinde 'Christopher Lightfoot Walker Okuma Serisi' etkinliğinde bir konuşma yapacaktı. Nguyen, Instagram'dan yaptığı açıklamada "Etkinliğimin kurum tarafından iptal edildiğini öğrendim" dedi.



Nguyen, paylaşımında,
"Kullandıkları dil etkinliğin ertelendiği yönündeydi ancak hiçbir neden gösterilmedi, başka bir tarih de teklif edilmedi ve bana hiç sorulmadı. Aslında bu bir iptal kararı. Sosyal medya yorumlarında bazı kişiler bir bomba tehdidi olduğunu duyduklarını söylüyor. 92nd Street Y merkezinin çalışanlarından böyle bir şey duymadım"
ifadelerini kullandı.

"Hiçbir şeyden pişman değilim"


Yazar, Instagram hesabından gelişmeleri anbean okuyucularıyla paylaştı. New York'taki '92nd Street Y' edebiyat merkezinde 'Christopher Lightfoot Walker Okuma Serisi'nin kuruluş tarafından tümden iptal edildiği ifade edildiğini açıklayan yazar Nguyen, "Etkinliği düzenleyen Berbard Schwartz'a ve etkinliğin ertelenmesini kabul etmeyi ilkeli bir duruşla reddetmesine çok sevindim. Filistin, İsrail, işgal ve savaş konusunda söylediğim veya yaptığım hiçbir şeyden pişman değilim. Sadece Bernard ve Y'deki diğer personelin sanat ve yazarları savunmaktan bu kadar derinden ve olumsuz etkilenmesinden pişmanım" dedi.



#İsrail
#Gazze
#Filistin
6 ay önce