Somali WFP gıdalarına el konulduğu iddialarını reddetti

18:41, 08/01/2026, Perşembe
AA
Somali WFP gıdalarına el konulduğu iddialarını reddetti
Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı

Somali Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, BM Dünya Gıda Programına ait depodaki gıdalara el konulduğu iddialarını reddederek, tüm gıda yardımlarının WFP'nin kontrolünde olduğunu belirtti.

Somali, Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programına (WFP) ait depodaki gıdalara el koyduğu yönündeki iddiaları reddederek, açılan soruşturma gerekçesiyle ABD'nin yardımları askıya aldığını bildirdi.

Somali Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, el konulduğu iddia edilen, ABD tarafından sağlananlar da dahil tüm gıda yardımlarının, WFP'nin kontrolünde olduğu belirtildi.

Açıklamada, WFP deposunun Mogadişu Limanı bölgesinde yer aldığı, burada yürütülen genişletme ve yeniden geliştirme çalışmalarının insani yardımların muhafazası, yönetimi ve dağıtımını etkilemediği vurgulandı.

Liman genişletme çalışmalarına ilişkin endişelerin ardından, hükümetin insani yardım ortaklarıyla koordinasyon halinde durumu teknik kurumlar arası bir komiteyle inceleme başlattığı ifade edildi.


ABD'nin yardımları askıya aldığı kaydedildi

ABD Dışişleri Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, yerel yetkililerin WFP deposunu tahrip ettiği ve savunmasız siviller için ayrılan 76 metrik ton gıdaya el koyduğunu iddia etmiş, Somali hükümetine yönelik tüm yardımların durdurulduğunu duyurmuştu.

Donald Trump yönetiminin hayat kurtaran yardımların israf edilmesine, çalınmasına veya başka amaçlarla kullanılmasına karşı sıfır tolerans politikası benimsediğinin altı çizilen açıklamada, yardımların yeniden başlatılmasının Somali hükümetinin sorumluluk almasına ve gerekli adımları atmasına bağlı olduğu belirtilmişti.


Bakan Bayraktar: Somali'de yapılacak sondajdan ümitvarız
Gündem
Bakan Bayraktar: Somali'de yapılacak sondajdan ümitvarız
MSB'den Halep açıklaması: Türkiye gerekli desteği sağlayacaktır
Gündem
MSB'den Halep açıklaması: Türkiye gerekli desteği sağlayacaktır
Bakan Fidan'dan İsrail'e 'Somaliland' tepkisi: Her tarafına destek verseniz ne olur?
Gündem
Bakan Fidan'dan İsrail'e 'Somaliland' tepkisi: Her tarafına destek verseniz ne olur?



Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026