|

Terör tiyatrosu

Teröristlere kucak açan Avrupa yeni bir skandala daha imza attı. PKK’nın terör listesinden çıkartılması isteyen Avrupa Parlamentosu üyeleri Vergiat ve Valero, HDP Milletvekili Kürkçü ve terör faaliyetleri nedeniyle hakkında arama kararı bulunan HDP Avrupa temsilcisi Eyüp Doru ile basın toplantısı düzenledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:16 - 8/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Terör örgütü PKK yanlısı açıklamalarıyla dikkati çeken Fransız Sol Cephe Partisi Milletvekili ve Avrupa Parlamentosu (AP) Kürt Dostluk Grubu Eş Başkanı Marie-Christine Vergiat ile İsveç Yeşiller Partisinden Bodil Valero, AP'de HDP ile ortak basın toplantısı düzenledi. PKK'nın Avrupa Birliği (AB) terör örgütü listesinden çıkartılması için geçen şubat ayında imza kampanyası girişiminde bulunan Fransız ve İsveçli parlamenterler, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve hakkında arama kararı bulunan HDP'nin Avrupa temsilcisi Eyüp Doru'yu AP'de ağırladı.



PKK KATLİAMINA SUS PUS


Konuşmasında PKK'nın saldırılarına hiç değinmeyen Kürkçü, HDP'lilerin gözaltına alınmasının ardından Diyarbakır ve Mardin'deki terör saldırılarında Kürt sivillerin hayatını kaybettiği sorulunca, “Birçok kez, özellikle de bu hafta, açıkça, sivilleri öldüren ve yaralayan saldırılara tamamen karşı olduğumuzu söyledik. Bu saldırıda parti yöneticilerimiz de hedef alındı. Dolaysıyla buna karşıyız ve bunu çok açık bir şekilde ifade ettik. Bu konuda herhangi bir belirsizlik yoktur.” diye konuştu.



TERÖRİSTLERİN SESİ OLDU


İsveçli parlamenter Valero, “İfade vermeyi reddedenler hakkında sizin ülkenizde ne gibi adımlar atılıyor?” sorusuna “Eğer bir kişi ifade vermeyi reddediyorsa kurallara göre hareket edersiniz, idam cezası gibi tehditlerde bulunamazsınız.” diye konuştu. Vergiat ise aynı soru üzerine, “Türk yetkililer tarafından terör tanımı yılladır sorun teşkil ediyor. Bu tanım hem AB kurumları hem de Avrupa Konseyi açısından sıkıntılı. Bu sorun vize serbestisi tartışmasının da kalbinde yer alıyor. Terörle mücadele her şeyi serbestçe yapmak, demokrasi ve insan haklarını kısıtlamak anlamına gelmez” dedi.



KANDİL'İN AVRUPA TEMSİLCİSİ!


Basın toplantısına konuşmacı olarak katılan diğer bir kişi de HDP'nin Avrupa temsilcisi Eyüp Doru oldu. Doru hakkında terör faaliyetleri sebebiyle yakalama emri bulunuyor. Türkiye'nin Interpol aracılığıyla 2007'de çıkardığı yakalama emrinin ardından 2009'da İspanyol polisi tarafından tutuklanan Doru, Türkiye'ye iade edilmemişti. Vergiat'ın üyesi olduğu Sol Cephe Partisi, Fransa'da açıkça PKK'yı destekleyen tek siyasi oluşum olma özelliği taşıyor. PKK'nın, AB ve Fransa terör listesinden çıkartılması için birçok kez çağrıda bulunan parti lideri Jean-Luc Melenchon, geçen hafta sonu PKK yanlıları tarafından Paris'te düzenlenen protestoya katılmıştı.


#Avrupa
#PKK
#Eyüp Doru
7 yıl önce