|

Washington’da sıkı güvenlik 'yeni normal' olacak

Seçilmiş ABD Başkanı Joe Biden’ın yemin töreni için çok sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı Washington’un Belediye Başkanı Muriel Bowser, başkentte bu tip önlemlerin, 20 Ocak’tan sonra da yürürlükte kalacağını açıkladı.

11:34 - 16/01/2021 Cumartesi
Güncelleme: 11:44 - 16/01/2021 Cumartesi
Diğer
Arşiv
Arşiv

ABD'de başkanlığa seçilen Joe Biden için 20 Ocak'ta başkent Washington DC'de düzenlenecek törenler kapsamında geniş güvenlik önlemleri alınıyor. Ulusal Muhafızlar, çıkması muhtemel olaylara karşı başkentte ve Kongre binası çevresinde görevlendirildi. 20 binden fazla muhafız, Washington sokaklarında devriye gezmeye başladı. ABD Kongre binasının etrafı çitlerle çevrilirken, zırhlı araçlar da farklı noktalara konuşlandırıldı.

Washington'da kırmızı alarm

Kongre'ye baskının ardından "kırmızı alarma" geçilen Washington DC'de Belediye Başkanı Muriel Bowser, şehrin güvenliği için Biden'ın yemin töreninden sonra bile "yeni normale" alışılması gerektiğini ifade etti.



Güvenlikte yeni normal

Yemin töreninden sonra şehirdeki geniş güvenlik önlemlerinin tersine dönüp dönmeyeceği sorulan Bowser, "Yeni bir normale döneceğiz" dedi. Bowser, açıklamasının devamında, "İstihbarat ve güvenlik araçlarımızın, halkımıza yönelik gerçek bir tehditle uğraşmak zorunda kalacağını düşünüyorum." diye konuştu.

"Hedefte Pence vardı"

ABD basınında yer alan haberlere göre, Kongre baskınında asıl hedefin Başkan Yardımcısı Mike Pence olduğu belirtildi. Washington Post gazetesi, Pence'in tahliye güzergahının onu kalabalığın görüş alanı içinde olmaktan birkaç saniyeyle kurtardığını yazdı.


  • Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, dün olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, "Masumiyetimizi gerçekten kaybettik." ifadesini kullandı. Pelosi, baskında eylemcilere yardım eden Kongre üyelerini kovuşturmaya ihtiyaç duyulabileceğini söyledi.

Biden: Korkmuyorum

ABD başkanı seçilen Joe Biden, gazetecilere verdiği bir demeçte, Kongre binası dışında yemin etmekten korkmadığını dile getirmişti.


#abd
#ulusall muhafız
#joe biden
3 yıl önce