|

5. Uluslararası İzmir Sanat Bienali’ne geri sayım başladı

Bu yıl ”Dünya Ötesi” başlığı ile düzenlenecek 5. Uluslararası İzmir Sanat Bienali’ne geri sayım başladı. Bienal’e yurtdışından 4, Türkiye’den 75 sanatçı katılacak. 111 eser bienal süresince sanatseverlerle buluşacak.

16:30 - 24/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 16:41 - 26/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
İzmir 5. Uluslararası Sanat Bienali.
İzmir 5. Uluslararası Sanat Bienali.

5. Uluslararası İzmir Sanat Bienali, bu yıl 3-6 Mayıs tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi Konak, T.C Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi ve Seba Sanat Galerisi’nde düzenlenecek.

Bienal’e Kolombiya, Rusya, Hindistan, Peru’dan 4 sanatçı katılacak. Türkiye’den ise 75 sanatçı bienal kapsamında eserlerini sanatseverlerle buluşturacak.

5. Uluslararası İzmir Sanat Bienali açılış T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi’nde 3 Mayıs’ta, saat 17:30’da gerçekleşecek.

GÖBEKLİTEPE SÜRPRİZİ

“Dünya Ötesi” temasıyla düzenlenecek festivalde ‘Su’ grubu sanatçıları, 4. Altın şehir projesi kapsamında Göbeklitepe’den çıkan 32 eseri kendi tarzlarında yorumladı. 2019’un Göbeklitepe Yılı seçilmesi nedeniyle bu eserler de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

5.Uluslararası İzmir Sanat Bienali, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulunun, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığının, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığının İzmir İl Kültür Müdürlüğü, T.C Devlet Resim Heykel Müzesinin salon desteği ile Seba Sanat Galerisi’nin destek ve himayelerinde gerçekleştirilecektir.

Bienale katılacak sanatçılardan birisi de Medipol Üniversitesi öğretim görevlisi, ressam Seval Özcan olacak. Tuval üzerinde farklı dokular ve katmanlarla kompozisyonlar oluşturarak, tablolarında
doğu ve batı sanatını kendine özgü bir üslupla harmanlayan
Özcan, Haziran 1983 yılında İstanbul’da doğdu.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakült esi ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu. Ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı.

Doktora çalışmasını sürdürüyor. Medipol Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak ders veriyor. Sanatçı, çalışmalarını ve yaşamını İstanbul’da sürdürüyor.


#5. Uluslararası İzmir Sanat Bienali
#Seval Özcan
5 yıl önce