|

Başkanlık tartışması piyasaları etkilemez

Türkiye’nin olmazsa olmazının uluslararası rekabette öne çıkacağı reformlar olduğunu söyleyen İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, “Piyasalar, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgilenmez ve etkilenmez” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/11/2015 Salı
Güncelleme: 22:21 - 9/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince; AK Parti'nin seçimlerden tek başına iktidar olarak çıkmasının Türkiye'deki yatırımcılar açısından yönetsel istikrarın olumlu algılanmasını sağlayacağını ifade etti. Türkiye'nin seçimlerden sonraki yeni dönemde kendi içindeki istikrarla değil, uluslararası rekabette öne çıkması gerektiğini belirten Özince, daha reformcu ekonomi programlarına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.



PİYASALAR BELİRSİZLİK SEVMEZ


Özince, Türkiye'de başkanlık sistemi tartışmaları yapılırken de istikrarın öneminin akıllardan çıkarılmaması gerektiğini söyledi. “Piyasalar, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgilenmez ve bundan etkilenmez” diye konuşun Özince, “Piyasaların, Türkiye'de istikrar beklediğini düşünüyorum, sürekli rejim tartışmaları olan bir ortamda piyasalar şunu der, 'siz önce bir kararınızı verin de ne yapacaksanız biz ondan sonra düşünelim'. Piyasalar sürpriz istemez, sevmez. Bu, ister şu sistem olsun, ister bu sistem olsun" dedi.



Asıl olan reformdur


AK Parti'nin seçim programındaki vaadlere dikkat çeken Özince, şunları kaydetti: “Seçim vaatleri henüz bir hükümet programına dönüşüp önümüze gelmiş değil. Ancak Türkiye'nin olmazsa olmazı uluslararası rekabette ön plana çıkacağı reformlardır. Buna ihtiyacı var. Bizim sadece bizleri tatmin edecek programlarla bir yere varabileceğimiz düşüncesinde değilim. Bizi uluslararası yarışta öne çıkartacak, Türkiye'yi ve ekonomisini rakiplerinin önüne geçirecek sosyal ve iktisadi politikaların ortaya konulması uzun vadede başarı sağlar."


#Türkiye İş Bankası
#Ersin Özince
#başkanlık sistemi
8 yıl önce