|

Bilgisayar sektöründe dev birleşme

Tablet ve bilgisayar pazarının önemli firmalarından Xplore, Avrupa'da da yaygınlığı ve bayii ağı ile göze çarpan Motion ile birleşti.

Yeni Şafak
10:45 - 10/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:04 - 10/09/2015 Perşembe
IHA

Tablet ve bilgisayar pazarının önemli firmalarından Xplore, Avrupa'da da yaygınlığı ve bayii ağı ile göze çarpan Motion ile birleşti.


1996 yılında itibaren Savunma Sanayii başta olmak üzere endüstrinin pek çok alanında kullanılan, darbe ve ısıya dayanıklı tablet ve bilgisayar pazarının önemli firmalarından Xplore, Avrupa'da da yaygınlığı ve bayii ağı ile göze çarpan Motion ile birleşti. Xplore şirketinden yapılan açıklamaya göre, 16 Nisan 2015'te gerçekleşen birleşme sonrasında ağırlıklı olarak Amerika kıtasında büyüme gösteren Xplore, Avrupa'da da büyüme ve başarıya odaklandığı bildirildi. Motion firmasının hazır bayi yapılanması ile sadece Amerika'da değil, Avrupa'da da isminden söz ettirmeyi amaçlayan Xplore ürünleri, hali hazırda bulunan Motion bayileri aracılığıyla ile kolayca tüm Avrupa pazarına yayılığı kaydedildi.


Xplore Orta Avrupa Satış Direktörü Patrick Cummins; birleşme sonrası yaptığı değerlendirmede, Motion'un Avrupa'daki yaygın ağını da bünyesine ekleyen Xplore pazarda ikinciliğe yerleştiğini, Xplore, Motion ile birleştikten sonra, Windows ve Android platformunda çalışan ürünleri ile hemen her sektördeki ihtiyacı karşılayacak konumda olduğunu belirtti.


Xplore ve Motion birleşmesinin maliyetinin yaklaşık 15 milyon dolar olduğunu söyleyen Cummins, birleşmenin toplam devren satın alım olduğunu açıkladı ve 2012 yılından itibaren sürekli bir büyüme olduğunu belirterek, 2012 yılında 27,5 milyon dolar, 2013 yılında 30,5 milyon dolar, 2014 yılında 35,6 milyon dolar, 2015 yılında ise tahminen 90 milyon dolar olduğunu ve büyüme oranının yüzde 26 olduğunu vurguladı.


Türkiye'deki yapılanma Xplore firması için önem arz ettiğini söyleyen Cummins, Orta Asya ve Avrupa için Türkiye'nin, tablet bilgisayar pazarının gelişmesinde önemli rol oynayacağını söyleyerek Mobit Bilişim ile birlikte çalıştıkları Türkiye'deki hedefleri konusunda şu açıklamayı yaptı:


“Türkiyedeki ana hedefler, kamu, hastane, hizmet, utility, enerji, otomotiv ve üretim sektörüdür. Türkiye pazarı gelişmekte olan bir pazar ve Xplore firması da bu algıya sahip, bunun farkında. Bu yüzden sadece Türkiye pazarına açılmakla kalmayıp yakın ülkelere de hitap etmek istiyor. Mesela, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Balkan ülkeleri. Çünkü Türkiye konum itibariyle Asya ve Avrupa arasında bir köprü görevi görmekte ve hassas bir lokasyona sahip".

#Xplore
#Motion
#Tablet ve bilgisayar
9 yıl önce