|

Doğuş Holding yapılandırma konusuna açıklık getirdi

Türkiye'nin önde gelen holdinglerinden Doğuş Holding; bankalarla masaya oturup borç yapılandırması talebinde bulunduğu haberlerine açıklık getirdi. Doğuş Holding'den yapılan açıklamada; bankalarla olan çalışmaların normal seyrinde devam ettiği ve finansman ile sendikasyon kredileri alma ve kapatma faaliyetlerinin sürdüğü belirtildi.

Yeni Şafak
16:14 - 7/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 16:37 - 7/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Doğuş Holding borç yapılandırmasına açıklık getirdi
Doğuş Holding borç yapılandırmasına açıklık getirdi

Dün basında yer alan haberlerin ardından Doğuş Grubu yazılı bir açıklama yaptı.

Kamu Aydınlatma Platformu (KAP)’a da gönderilen açıklamada;
“Türkiye'de değişimin öncüleri arasında yer alan Doğuş Grubu, sahip olduğu geniş hizmet, bilgi ve iş birliği ağını hedeflerine ulaşmak için en etkin şekilde kullanmakta ve Türkiye'ye yatırım yapmayı en birinci önceliği olarak görmektedir. Değişen dünya dinamiklerine uyum süreçleri kapsamında doğal olarak tüm paydaşlarımız ile sürekli iletişim içerisindeyiz. Bu bağlamda bankalarla olan çalışmalarımız bugüne kadar olduğu gibi normal seyrinde devam etmekte, proje finansman ve sendikasyon kredileri alma ve kapatma faaliyetlerimiz de sürmektedir. Doğuş Grubu'nun yeni vizyonu; Türkiye'nin bir dünya markası olma yolundaki gayretleri ve çalışmaları ile paralel şekilde devam edecektir.”

YARISINDAN DAHA AZ BİR MİKTAR İÇİN

Edinilen bilgiye göre;
Doğuş Holding’in bankalarla olan çalışmalarına konu yapılandırma talebinin, toplam kredi stokunun yarısından daha az bir miktar ile ilgili.
Grubun vade uzatma talebinin ise 2-3 yıl ile sınırla olduğu ifade edildi. Holding, geçen yıl Garanti Bankası’ndaki hisselerini İspanyol ortağı BBVA’ya 3.3 milyar liraya satmıştı. Doğuş Holding’in bu yapılandırma talebinin ağırlık olarak kur farkı ile şirket zararlarından kaynaklandığı iddia ediliyor.

GEÇEN YIL 25 BİN İŞLETME BORCUNU YAPILANDIRDI

Şirketlerin bankalara olan borçların yeniden yapılandırılmasında kolaylık sağlayan Kredi Garanti Fonu’nun sağladığı kefalet sayesinde geçen yıl yaklaşık 25 bin işletme borcunu yapılandırdı. Bu yıl da devam eden KGF desteği sayesinde, işletmelerin benzer şekilde bu fırsattan yararlanma imkanı bulunuyor.

#​Doğuş Holding
#Borç yapılandırma
#Kamu Aydınlatma Platformu
#KAP
6 yıl önce