|

Dünyada eşi benzeri yok: Günde 12 santim uzuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kenevire yönelik açıklamasının ardından üretimin yapılacağı 19 ilde hareketlilik de başladı. Kenevir’de ana pilot ilin Samsun olması kararını aldıklarını açıklayan MÜSİAD Milli ve Yerli Üretim Üst Kurulu Başkanı Soner Meşe, Türk kenevirinin günde 12 santimetre uzayarak 3 metreye kadar çıktığını, bu özelliğinden ötürü de dünyada eşi benzeri olmadığını söyledi.

Yeni Şafak
09:50 - 19/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 09:53 - 19/01/2019 Cumartesi
IHA
Kenevirde pilot il Samsun olarak belirlendi.
Kenevirde pilot il Samsun olarak belirlendi.

Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şubesinin 21. Genel Kurulu'nda konuşan MÜSİAD Milli ve Yerli Üretim Üst Kurulu Başkanı Soner Meşe, Türkiye’deki kenevir üretimi hakkında açıklamalarda bulundu.


Türk keneviri adı tescillenmeli

Kenevir konusunu MÜSİAD Yönetim Kurulu’nda gündeme getirdiklerini belirten Meşe, "Kenevir olayında yol haritamız şu şekilde:

Türk keneviri adı tescillenmeli. Şu an kenevir olayında Türkiye’nin ana ili Samsun, ilçesi de Vezirköprü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi. Allah onlardan razı olsun. Çok güzel çalışmalar yapılmış belli aşamalara gelinmiş. Biz MÜSİAD Yönetim Kurulu’nda kenevir olarak ana pilot ilin Samsun olması kararını aldık.


Dünyada eşi benzeri yok!

Bundan sonra buradayız. Türk kenevirinin dünyada eşi benzeri yok. Üretim mesafesi olarak da günde 12 santimetre uzayan ve 3 metreye çıkan başka bir kenevir yok.
Bu, elimizdeki müthiş bir cevher. Kökünden çiçeğine kadar müthiş bir üretim sağlayacak. Sadece çiçeğinden aromatik kimya olarak dünya daki sistem 100 milyar dolar. Dünyanın en iyi kenevir tohumu Samsun’da. Acilen Türk Keneviri Araştırma Enstitüsü kurulması lazım. MÜSİAD olarak her gün Samsun’a gelmeye hazırız" diye konuştu.
#​MÜSİAD
#Soner Meşe
#Kenevir
#Samsun
5 yıl önce