|

Emeklilikte prime takılana kredi imkanı: Aylıklardan kesilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank arasındaki anlaşmayla emekli olmak isteyenlere kredi imkanı sunulacak. Sigortalılar, 1 Kasım’a kadar aylık 1,55 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabilecekler. Kredi taksitleri ise bağlanacak emekli aylıklarından kesilerek ödenecek.

00:00 - 29/07/2021 Perşembe
Güncelleme: 02:50 - 29/07/2021 Perşembe
Yeni Şafak
İsmail Yılmaz
İsmail Yılmaz
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank arasında yapılan anlaşma ile emekli olmak isteyenlere kredi imkanı sunulacak. Kredi taksitleri, bağlanacak emekli aylıklarından kesilerek ödenecek. Düzenlenen imza töreninde konuşan SGK Başkanı İsmail Yılmaz,
“Protokolle yapılandırılan borcunu ödemesi halinde aylık bağlanabilecek sigortalılarımıza herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden banka kredisi ile emeklilik imkanı sunulacak”
dedi. Daha önce 7256 sayılı Kanun kapsamında 2.2 milyon kişinin yapılandırma için başvuruda bulunduğunu aktaran Yılmaz, 101 milyar lira alacağın yapılandırıldığını bildirdi. Yılmaz, “2021 Nisan ayı ve öncesine ait neredeyse kurumumuzun tüm alacakları yapılandırma kapsamına alınmıştır” diye konuştu.

KAPSAMA DAHİL 32 BİN KİŞİ VAR

  • Yılmaz, taksit süresinin uzunluğu, peşin ödeme avantajı, kredi kartıyla ödeme ve elektronik ortamda başvuru imkanı gibi yollarla işverenlere ve sigortalılara gerekli tüm kolaylıkların sağlandığını vurguladı. Bir önceki yapılandırma düzenlemesi kapsamında imzalanan protokol sayesinde yaklaşık 16 bin 500 sigortalının kredi kullanarak emeklilik hakkına kavuştuğunu ifade eden İsmail Yılmaz,
    “7326 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında olup protokol ile kredi kullanarak emekli olabilecek durumda olan potansiyel yaklaşık 32 bin sigortalımız bulunuyor”
    dedi. Sigortalıların, 1 Kasım’a kadar aylık 1,55 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabileceği bilgisini paylaşan Yılmaz, kredi taksitlerinin bağlanacak emekli aylıklarından kesilerek ödenebileceğini dile getirdi.

1 KASIM’A KADAR BAŞVURULABİLECEK

Yılmaz şöyle konuştu: “Kredi iş birliği protokolünden birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4/B’den yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, 4/B prim borcunu ödemesi durumunda 4/A’dan yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Ek-5 ve Ek-6 kapsamında çalışanlardan birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, hizmet borçlanmasını ödemesi halinde yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar faydalanabilecek.”

#​Emeklilik
#Prim
#Aylık
#Kredi
#SGK
3 yıl önce