|

Esnaf ve çiftçilere müjde

Başbakan Yıldırım, "Esnaf ve sanatkarlarımızın borçlarının gecikmiş faizlerini tamamen siliyoruz. Çiftçilerimiz de ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi'ne satmak isterlerse, ürün bedellerinin tamamını bayramdan önce peşin alabilecekler" dedi.

Yeni Şafak
12:27 - 28/06/2016 Salı
Güncelleme: 09:33 - 28/06/2016 Salı
AA
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, esnaf ve çiftçiye müjde verdi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, esnaf ve çiftçiye müjde verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Esnaf ve sanatkarlarımızın borçlarının gecikmiş faizlerini tamamen siliyoruz. Geri kalan borçlarını da yeniden yapılandırıyoruz. Bu şekildeki 110 bin esnafımızın tamamını, 400 milyon liralık yükten kurtarmış oluyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.



Başbakan Yıldırım ayrıca "Çiftçilerimiz ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi'ne satmak isterlerse, ürün bedellerinin tamamını bayramdan önce peşin alabilecekler. 2016 yılı için Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğdayın alım fiyatını 910 lira, ton başına belirlemiş bulunuyoruz. Bu fiyata, kaliteye göre yüzde 7'ye kadar ilave prim uygulanacak, bundan böyle Ofisin ürün alımlarında üreticiden ton başına kestiği boşaltma ücretini de kaldırmış bulunuyoruz" diye konuştu.




#Esnaf
#Borç
#Müjde
#Çiftçi
#Toprak Mahsulleri Ofisi
8 yıl önce