|

Gençlere staj imkanı

Türkiye İhracatçılar Meclisi, ihracatın gelişmesine katkı sağlamak amacıyla firmaların gelecekte ihtiyaç duyacakları nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamaya yönelik, üniversite öğrencileri ile firmaları bir araya getirmeyi hedefleyen TİM Staj platformu kullanıma açıldı. Türkiye'nin dört bir yanından gençler TİM'e bağlı firmalarda staj imkanı edinebilecek.

Yeni Şafak
14:51 - 14/11/2017 Salı
Güncelleme: 15:04 - 14/11/2017 Salı
Diğer
Staj ve stajyer bulma hizmetinden yararlanmak için Timsaj'ın internet sitesine girip ücretsiz kayıt olmak yeterli.
Staj ve stajyer bulma hizmetinden yararlanmak için Timsaj'ın internet sitesine girip ücretsiz kayıt olmak yeterli.
Türkiye İhracatçılar Meclisi, şirketlere stajyer, öğrencilere ise staj yapacakları ihracatçı firma bulmalarına imkan sağlayan yeni bir portalı hizmete açtı.
www.timstaj.com
adresinde faaliyete başlayan staj ve stajyer bulma hizmetinden yararlanmak için bu adrese girip ücretsiz kayıt olmak yeterli.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, yıllardır bu konunun hem şirketler hem de öğrenciler için sorun oluşturduğuna dikkat çekerek, yeni başlayan web hizmeti için şunları söyledi:

TİMSTAJ kısa zamanda çözüm merkezi olacak

Türkiye’de üniversitelerde oluşan arz ve iş dünyasının emek talebi arasında boşluklar oluşabildiğine dikkat çeken Büyükekşi, TİMSTAJ ile öğrencilerin iş dünyasını daha yakından tanıyacağını ve kendilerinden beklentileri daha iyi anlayıp kariyerlerine hazırlanacaklarını söyledi. Büyükekşi, TİM olarak ihracatçı birliklerine yazı göndererek, üye firmaların TİMSTAJ üzerinden stajyer almaları konusunda bilgilendirdiklerini, yeni açılan bu portalın kısa zamanda çok sayıda ilan ve başvuru ile gelişmesini beklediklerini sözlerine eklerdi.


TİMSAJ'DA NELER VAR?

İnternet sitesinde "Stajerim", "İşverenim" şeklinde iki buton var. Sisteme Linkedin ile de giriş yapılabiliyor. Bu sistemde şimdilik 29 işyerinde stajer aranıyor. 20 ayrı departmanda staj imkanı sunan uygulamadan 81 ildeki gençler yararlanabilecek. 5 ile 12 gün arasında staj imkanı sunuluyor. Staj yapmak isteyen gençler hangi alanlarda, hangi departmanlarda ne kadar sürede staj istiyorlarsa seçebilirler.

#Türkiye İhracatçılar Merkezi
#Timsaj
#Staj
#Genç
#Sektör
#İş
6 yıl önce