|

İş dünyasında kaygılar bitti

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle iş dünyasında siyasi istikrara yönelik hiçbir kaygının kalmaması, Türkiye’deki özel sektör yatırımlarını artıracak. Hükümet, bu kapsamda iş dünyasının önünü açacak endüstri, sektörel ve mikro düzeydeki reform ve dönüşüm programlarının yeni dönemde daha güçlü devreye alınacağını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/04/2017 Salı
Güncelleme: 01:07 - 18/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Reform sürecek, yatırım gelecek.
Reform sürecek, yatırım gelecek.

Referandumda ‘Evet’in galip gelmesiyle iş dünyasında gözler ekonomide alınacak yol haritasına odaklanırken hükümet kanadından ekonomi dünyasını sevindirecek açıklamalar gelmeye başladı. Yeni dönemde çok geniş kapsamlı bir dönüşüm hareketi başlayacağını dile getiren hükümetin ekonomi kurmayları endüstri, sektörel ve mikro düzeylerde reformların ve dönüşüm programlarının artık daha güçlü şekilde devreye gireceğini kaydetti. Orta ve uzun vadede ekonominin önünün açık olduğunu kaydeden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye’ye yatırım yapacak iş dünyasının siyasi istikrarla ilgili artık hiçbir kaygı taşımayacaklarını vurguladı.

Canikli, “Ekonominin gelişmesi için uygun bir alt yapı oluştu. Orta ve uzun vadede siyasi istikrar garanti altına alınmıştır. Türkiye’de siyasi yapı ne kadar parçalı olursa olsun bundan sonra cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle her zaman güçlü ve istikrarlı yönetimler garanti altına alınmıştır” değerlendirmesinde bulundu.


CANİKLİ: ODAĞIMIZDA EKONOMİ VAR

Başbakan Yardımcısı Canikli, dün A Haber’deki canlı yayına katılarak Türkiye'nin yeni döneminde hükümetin hangi konulara odaklanacağı konusunda açıklamalarda bulundu. Hiçbir zaman ekonomiye odaklanmaktan vazgeçmediklerini belirten Nurettin Canikli, “Doğal olarak kampanya döneminde bir miktar ateş yükseliyor. Artık o da bitti. Bundan sonra daha siyasi anlamda sakinleşme dönemine gireceğiz. Kampanya döneminde yükselen ateşin düşmesi gerekiyor. Sonuçlar bütün millet için geçerlidir. Bütün millet, hizmetlerin ulaştırılması noktasında, eşit haklara sahiptir. Ağırlıklı olarak ekonomiye odaklanmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KAMU DÜZENİ SAĞLANAN DOĞU İLLERİ ‘EVET’ DEDİ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de sonuçların ‘Evet’ açısından oldukça iyi gelmesinin altında yatan unsurları ele aldı. Kamu düzeninin sağlanmasının bölgeyi ciddi bir şekilde rahatlattığına işaret eden Şimşek, cazibe merkezlerinin de henüz tam olarak devreye girmemesine rağmen bölgede ciddi bir umut kaynağı oluşturduğunu kaydetti.

Mehmet Şimşek, Bloomberg HT’de katıldığı programda halkoylaması sonuçlarını değerlendirdi. Şimşek, Kredi Garanti Fonu’nun güçlendirilmesi, 250 milyar liralık destek, istihdam destekleri ve yeni yatırım teşviklerinin doğru kararlar olduğunu vurgulayarak, “Bütün bunlar, referandum sonrası belirsizliğin de azalmasıyla birlikte Türkiye’ye ivme kazandırabilecek, ülkenin ümidini artıran faktörler” diye konuştu. Bunların kısa vadeli süreci yönetmek anlamında önemli olduğunu dile getiren Şimşek, orta vadede yapısal reformların daha güçlü şekilde devreye girerek bunu destekleyeceğini kaydetti.

ŞİMŞEK: ÖNCELİĞİMİZ FİYAT İSTİKRARIDIR

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yeni dönemde para ve maliye politikasında fiyat istikrarının hükümetin en önemli önceliklerinden olduğunu kaydetti. Şimşek, fiyat istikrarının güçlü büyüme, ülkenin kalkınması vatandaşın reel gelirinin artması için önemli olduğuna dikkat çekerek, "Fiyat istikrarının ikincil, tali bir konu olarak değerlendirileceğine asla inanmıyorum" dedi. Amaçlarının yeni yatırımların harekete geçirilmesi olduğunu ifade eden Şimşek, halkoylaması belirsizliğinin ortadan kalktığını, bundan sonra hızlı bir şekilde kaldıkları yerden rasyonel politikalar ve reformlara odaklanacaklarını söyledi.

#Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi
#İş dünyası
#Türkiye ekonomisi
7 yıl önce