|

Küresel enerji krizi fırsata çevrilebilir

Enerji uzmanlarına göre, küresel enerji krizinin yaşandığı bu dönemde önceden yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapan ülkeler süreçten daha az etkilenecek. Enerji verimliliği ve doğru planlama ile krizden fırsatlar bile çıkabilir.

Haber Merkezi
01:20 - 11/10/2021 Pazartesi
Güncelleme: 01:24 - 11/10/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Küresel ölçekte enerji ham madde fiyatlarında artış yaşanması ve enerji krizi ihtimali bazı ülkeler için fırsat oluşturabilir. Uzmanlara göre yenilenebilir enerjiye önceden yatırım yapmış ülkeler hem bu süreçten daha az etkilenecek hem de olası fırsatları değerlendirebilecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürdürülebilir Enerji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu, küresel ölçekte enerji ham madde fiyatlarında artış trendinin olduğunu, bu süreçte enerji verimliliğinin daha fazla gündemde olması gerektiğini söyledi.


SÜRECİ YÖNETECEK PLANLAMA ŞART

Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarına ciddi yatırımlar yaptığını, yerli ve milli kaynaklarını bulmak ve geliştirmek için çaba gösterdiğini ifade eden Biresselioğlu, “İyi bir senaryo oluşursa enerji krizi bir fırsata çevrilebilir. Daha verimli, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının daha da arttığı, dışa bağımlığının azaldığı bir enerji sistem kurulabilir. Doğru adımların atılması için paydaşların bir arada hareket etmesi gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

#Mehmet Efe Biresselioğlu
#Enerji verimliliği
#Türkiye
#İzmir Ekonomi Üniversitesi
3 yıl önce