|

Sağlık turizmine kapı açıldı

Sağlık Bakanlığı, sağlık turizmi projelerinde son aşamaya geldi. Bakanlık, bugüne kadar, sağlık turizmi kapsamında turistlere hizmet vermesi planlanan bin 700 hastanede kalite değerlendirmesi yaptı.

Ahmet Fatih Erturan
04:00 - 26/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:26 - 26/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Dünyada her yıl yaklaşık 60 milyondan fazla kişi sağlık turizmi kapsamında seyahat ediyor.
Dünyada her yıl yaklaşık 60 milyondan fazla kişi sağlık turizmi kapsamında seyahat ediyor.

Hastanelerin yüzde 70’ine geçer not verilirken, 500 sağlık tesisine de yetki belgesi verildi. Bakanlık sağlık turizmi kapsamında Türkiye’ye gelecek turistlerin ödeyeceği fiyatları da belirledi.

HEDEF 10 MİLYAR DOLAR

Dünyada her yıl yaklaşık 60 milyondan fazla kişi sağlık turizmi kapsamında seyahat ediyor. 100 milyar dolara yakın bir paranın harcandığı dünya sağlık turizmi alanında Türkiye yaptığı altyapı yatırımlarıyla aslan payını almak için çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’nin 2023 hedefi ise bu alanda bir buçuk milyon turist ve 10 milyar dolar gelir elde etmeyi planlıyor. Sağlık Bakanlığı’nın sağlık turizmine yönelik yaptığı yatırımlar şöyle:

LOKOMOTİF GÖREVİ

Sağlık turizmi kapsamında Türkiye genelinde şu ana kadar toplam 8 bin 358 yataklı sekiz şehir hastanesi devreye sokulurken yapımı devam edenler de tamamlandığında 30 bin 809 yataklı şehir hastaneleri hizmete açılacak. Şehir hastanelerinin en büyük özelliği ise varlıklı turistlere otel konforunda özel hizmet verilmesi hedefleniyor.

TURİSTE UÇAK İNDİRİMİ

Ayrıca hasta Türkiye’de tedavi olmak için bir hastaneyle anlaştığı, gün belirlediği veya bir protokol yaptığı ve vize sürecinde bunu Sağlık Bakanlığı’na bildirdiği takdirde THY yüzde 20’ye kadar indirim yapılacak.

ALANDA İSTANBUL ÖN SIRALARDA YER ALIYOR

Türkiye’yi sağlık turizmi için en çok tercih eden ülke Almanya olurken, Almanya’yı sırasıyla Azerbaycan, Irak, Libya, Suriye, Suudi Arabistan, Rusya, Hollanda ve İngiltere’nin takip ettiği görüldü. Türkiye’de sağlık turizmi için en fazla tercih edilen şehir ise İstanbul. İstanbul’u sırasıyla Ankara, Antalya, İzmir, Muğla, Bursa ve Konya izliyor.

#Ankara
#Antalya
#İzmir
#Muğla
5 yıl önce