|

Wells Fargo soruşturma ve skandallarla gündemde

ABD'nin en büyük ikinci bankası olan Wells Fargo, döviz piyasası işlemleri için soruşturma açıldı. Soruşturma, Wells Fargo'nın yaptığı bir iç incelemenin ardından döviz piyasalarında işlem yapan 4 yetkilisini kovması sonrasında geldi. Geçtiğimiz yıl da 'hesap skandalı' ile gündeme gelmişti.

Yeni Şafak
09:37 - 30/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:51 - 30/10/2017 Pazartesi
ABD'nin en büyük ikinci bankası olan Wells Fargo
ABD'nin en büyük ikinci bankası olan Wells Fargo

ABD'nin en büyük ikinci bankası olan Wells Fargo'nun döviz piyasası işlemleri için soruşturma açıldı. Soruşturma, Wells Fargo'nın yaptığı bir iç incelemenin ardından döviz piyasalarında işlem yapan 4 yetkilisini kovması sonrasında geldi.

Konuya yakın kaynaklara göre soruşturma Kaliforniya Kuzey Bölgesi Savcılık Ofisi tarafından açıldı. Milliyet'in haberine göre, Federal savcılar, Wells Fargo'dan kovulan bankacılar hakkında bilgi talep eden celp gönderdiler.

'Hesap skandalı' ile gündeme gelmişti

Geçtiğimiz yıl Wells Fargo'da 'hesap krizi' yaşanmıştı. Banka çalışanları tarafından satış ve performans hedeflerinin tutturulması için 2 milyondan fazla yetkisiz hesap açıldığı ve bunların diğer müşterilerin hesaplarından gizlice para transferiyle finanse edildiği ortaya çıkmıştı. Wells Fargo bu nedenle 100 milyon dolar cezaya çarptırılmıştı.


Banka geçen yılın başında da New York Güney Bölgesi eski Savcısı Preet Bharara'nın açtığı davada finansal kriz öncesi verdiği konut kredilerinde yaptığı suistimallerden ötürü 1,2 milyar dolar uzlaşma bedeli ödemişti.

ABD'de bankalar arasındaki zayıf halka: Wells Fargo

Wells Fargo'nun 2017'nin üçüncü çeyreğindeki geliri, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 1,8 düşüşle 21,9 milyar dolara geriledi. Banka, 2016'nın temmuz-eylül döneminde 22,3 milyar dolar gelir elde etmişti.

Wells Fargo'nun bu yılın ilk çeyreğinde kârı yüzde 5 düşerken, ikinci çeyreğinde yüzde 4,5 artış göstermişti.

#ABD
#Wells Fargo
#Döviz piyasası
6 yıl önce