Evladına karaciğer dokusunu veren anne uyanır uyanmaz soru sordu: 'Oğlum yemek yedi mi?'

12:32, 17/12/2025, ÇarşambaG: Güncelleme: 08:56, 18/12/2025, Perşembe
AA
Evladına karaciğer dokusunu veren anne uyanır uyanmaz soru sordu: 'Oğlum yemek yedi mi?'

Mantar yedikten sonra zehirlenen ve bu süreçte karaciğer fonksiyonlarını yitiren 12 yaşındaki Ethem Türken, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde (EÜ) annesi Gülseren Türken'den alınan karaciğer dokusuyla sağlığına kavuştu.

Salihli ilçesine bağlı Kocakuz Mahallesi'nde yaşayan Dursun Türken, 18 Kasım'da ormanda topladığı mantarları eve getirdi.


Türken'in çocukları Abdullah (7), Miraç Berat (9), Ethem (12) ve ağabeyi 52 yaşındaki Ramazan Türken, bu mantarları birlikte yedi. Bir gün sonra kusma ve halsizlik şikayeti baş gösteren 3 çocuk ve amca, Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne kaldırıldı.


Sağlık durumları ciddiyetini koruyan Ethem ve Miraç Berat, İzmir'deki Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne, Abdullah ise İstanbul'daki bir sağlık kuruluşuna sevk edildi.

Amca ve 2 yeğeninin sağlık durumu iyiye giderken karaciğer fonksiyonlarını yitiren Ethem için doktorları acil nakil kararı aldı. Bunun üzerine yakın akrabalardan doku örnekleri alınmaya başlandı.



Salihli ilçesine bağlı Kocakuz Mahallesi'nde yaşayan Dursun Türken, 18 Kasım'da ormanda topladığı mantarları eve getirdi.Türken'in çocukları Abdullah (7), Miraç Berat (9), Ethem (12) ve ağabeyi 52 yaşındaki Ramazan Türken, bu mantarları birlikte yedi. Bir gün sonra kusma ve halsizlik şikayeti baş gösteren 3 çocuk ve amca, Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne kaldırıldı.Sağlık durumları ciddiyetini koruyan Ethem ve Miraç Berat, İzmir'deki Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne, Abdullah ise İstanbul'daki bir sağlık kuruluşuna sevk edildi.Amca ve 2 yeğeninin sağlık durumu iyiye giderken karaciğer fonksiyonlarını yitiren Ethem için doktorları acil nakil kararı aldı. Bunun üzerine yakın akrabalardan doku örnekleri alınmaya başlandı.

Baba Dursun Türken’den alınan kan ve doku örnekleri oğluyla uyuşmayınca, bu kez anneye başvuruldu.


İstanbul'da tedavi gören oğlu Abdullah'a refakat eden Gülseren Türken'den alınan doku örneklerinin Ethem’le uyuşması üzerine, anne Sağlık Bakanlığı ve organ nakli koordinasyon ekiplerinin acil organizasyonuyla ambulansla İzmir'e getirildi.

Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan karaciğer naklinin ardından Ethem sağlığına kavuştu.


Doktorları, sağlığına kavuşan çocuğa 29 Kasım'daki doğum gününde çok sevdiği Fenerbahçe forması hediye etti.


Öte yandan hastaneye kaldırılan amca ile nakil dışındaki 2 yeğeni, tedavilerinin ardından taburcu edildi.




Baba Dursun Türken’den alınan kan ve doku örnekleri oğluyla uyuşmayınca, bu kez anneye başvuruldu.İstanbul'da tedavi gören oğlu Abdullah'a refakat eden Gülseren Türken'den alınan doku örneklerinin Ethem’le uyuşması üzerine, anne Sağlık Bakanlığı ve organ nakli koordinasyon ekiplerinin acil organizasyonuyla ambulansla İzmir'e getirildi.Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan karaciğer naklinin ardından Ethem sağlığına kavuştu.Doktorları, sağlığına kavuşan çocuğa 29 Kasım'daki doğum gününde çok sevdiği Fenerbahçe forması hediye etti.Öte yandan hastaneye kaldırılan amca ile nakil dışındaki 2 yeğeni, tedavilerinin ardından taburcu edildi.


ANNEM BANA İKİNCİ KEZ HAYAT VERDİ


Ethem Türken, yedikleri mantarın ardından kardeşleri ve amcasıyla birlikte zehirlendiklerini söyledi. Doktorların tedavi sürecinde kendisine hep destek verdiğini belirten Türken, "Annem bana ikinci kez hayat verdi. Karaciğer dokusunu verdi, çok mutluyum onu çok seviyorum." dedi.


Anne Gülseren Türken de oğluna karaciğer nakli olması gerektiğini öğrendiğinde çok üzüldüğünü kaydetti.


Doktorların önerisiyle hiç düşünmeden oğluna karaciğerinin bir kısmını verdiğini anlatan anne Türken, "Çocuklarım için her şeyimi bütün organlarımı veririm. Deseler ki 'anne canını ver', onu bile veririm çünkü analık çok güzel bir duygu. Allah'a çok şükür oğlum sağlığına kavuştu. Benim için yeniden doğdu." diye konuştu.

Türken, bundan sonra mantarlara karşı daha dikkatli olacaklarını sözlerine ekledi.




ANNEM BANA İKİNCİ KEZ HAYAT VERDİEthem Türken, yedikleri mantarın ardından kardeşleri ve amcasıyla birlikte zehirlendiklerini söyledi. Doktorların tedavi sürecinde kendisine hep destek verdiğini belirten Türken, "Annem bana ikinci kez hayat verdi. Karaciğer dokusunu verdi, çok mutluyum onu çok seviyorum." dedi.Anne Gülseren Türken de oğluna karaciğer nakli olması gerektiğini öğrendiğinde çok üzüldüğünü kaydetti.Doktorların önerisiyle hiç düşünmeden oğluna karaciğerinin bir kısmını verdiğini anlatan anne Türken, "Çocuklarım için her şeyimi bütün organlarımı veririm. Deseler ki 'anne canını ver', onu bile veririm çünkü analık çok güzel bir duygu. Allah'a çok şükür oğlum sağlığına kavuştu. Benim için yeniden doğdu." diye konuştu.Türken, bundan sonra mantarlara karşı daha dikkatli olacaklarını sözlerine ekledi.


EÜ Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Miray Karakoyun da yoğun bakımda uygulanan tedavilere rağmen Ethem'in karaciğer fonksiyonlarını kaybettiğini söyledi.


Ethem'in sağlığına kavuşması için nakil kararı aldıklarını anlatan Karakoyun, "Anne de İstanbul'dan getirildi. Organ nakli koordinasyon ekibimiz 2-3 saat gibi bir sürede anneyi ameliyata hazırladı. Başarılı bir nakil operasyonu gerçekleştirildi. Şu an gayet iyi, iyileşiyor yakında taburcu etmeye hazırlanıyoruz." diye konuştu.

EÜ Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Miray Karakoyun da yoğun bakımda uygulanan tedavilere rağmen Ethem'in karaciğer fonksiyonlarını kaybettiğini söyledi.Ethem'in sağlığına kavuşması için nakil kararı aldıklarını anlatan Karakoyun, "Anne de İstanbul'dan getirildi. Organ nakli koordinasyon ekibimiz 2-3 saat gibi bir sürede anneyi ameliyata hazırladı. Başarılı bir nakil operasyonu gerçekleştirildi. Şu an gayet iyi, iyileşiyor yakında taburcu etmeye hazırlanıyoruz." diye konuştu.


Hastanenin karaciğer nakil ünitesi sorumlusu Doç. Dr. Alper Uğuz da Ethem'i yaşatmak için hızlı bir şekilde nakil kararı aldıklarını belirtti. Annesinin büyük bir kahramanlıkla oğluna karaciğer dokusunu verdiğini aktaran Uğuz, "Anne İstanbul'dan geldiği için uykusuz bir şekilde ameliyata alındı. Karaciğerinin bir parçasını evladına verdi. Ameliyattan sonra uzun bir süre uyuyordu. Uyandığında 'çok yoruldun galiba' dedik. O da bize 'Evladım yemek yedi mi?' dedi. Biz de çok duygusal anlar yaşadık. Ameliyatın üzerinden uzun bir süre geçti. Sağlığı iyi. Anne evladını kurtardığı için bizim gözümüzde kahraman. Biz de bu operasyonu başarılı bir şekilde yaptığımız için mutluyuz." ifadelerini kullandı.










Hastanenin karaciğer nakil ünitesi sorumlusu Doç. Dr. Alper Uğuz da Ethem'i yaşatmak için hızlı bir şekilde nakil kararı aldıklarını belirtti. Annesinin büyük bir kahramanlıkla oğluna karaciğer dokusunu verdiğini aktaran Uğuz, "Anne İstanbul'dan geldiği için uykusuz bir şekilde ameliyata alındı. Karaciğerinin bir parçasını evladına verdi. Ameliyattan sonra uzun bir süre uyuyordu. Uyandığında 'çok yoruldun galiba' dedik. O da bize 'Evladım yemek yedi mi?' dedi. Biz de çok duygusal anlar yaşadık. Ameliyatın üzerinden uzun bir süre geçti. Sağlığı iyi. Anne evladını kurtardığı için bizim gözümüzde kahraman. Biz de bu operasyonu başarılı bir şekilde yaptığımız için mutluyuz." ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026