12:07, 29/11/2021, PazartesiG: Güncelleme: 12:09, 29/11/2021, Pazartesi

Lübnan'da ekonomik kriz büyüyor: Halk yolları kapattı

Lübnan'da derinleşen ekonomik krize ve günlük 20 saati bulan elektrik kesintilerine tepki gösteren halk, başkent Beyrut'taki bazı ana yol ve caddeleri trafiğe kapattı.

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar üzerine Beyrut'ta sabahın erken saatlerinden itibaren eylemler düzenlenmeye başlandı.

Beyrut'un ana yol güzergahları, kent merkezindeki işlek caddeler ve diğer kentlere giden aktarma yolları eylemciler tarafından trafiğe kapatıldı.
Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar üzerine Beyrut'ta sabahın erken saatlerinden itibaren eylemler düzenlenmeye başlandı.Beyrut'un ana yol güzergahları, kent merkezindeki işlek caddeler ve diğer kentlere giden aktarma yolları eylemciler tarafından trafiğe kapatıldı.
Yolları taşlar ve araçlarla kapatan eylemciler, daha sonra da lastik yaktı. Bazı göstericiler de cadde ve yol üzerinde oturma eylemi başlattı.

Lübnan ordusu ve polisi ise protestoculara müdahale etmeden yolları açmaya çalışıyor.

Lübnan'da karaborsada 24 Kasım itibarıyla dolar yeni bir rekor kırarak 24 bin Lübnan lirasını geçmişti.

Yaşanan kur artışına rağmen, banka ve resmi kurumlarda halen 1 ABD doları 3 bin 900 Lübnan lirası üzerinden hesaplanıyor.
Yolları taşlar ve araçlarla kapatan eylemciler, daha sonra da lastik yaktı. Bazı göstericiler de cadde ve yol üzerinde oturma eylemi başlattı.Lübnan ordusu ve polisi ise protestoculara müdahale etmeden yolları açmaya çalışıyor.Lübnan'da karaborsada 24 Kasım itibarıyla dolar yeni bir rekor kırarak 24 bin Lübnan lirasını geçmişti.Yaşanan kur artışına rağmen, banka ve resmi kurumlarda halen 1 ABD doları 3 bin 900 Lübnan lirası üzerinden hesaplanıyor.
Lübnan, özellikle 2019'dan bu yana ciddi bir ekonomik krizle mücadele ediyor.

Merkez Bankasındaki dolar likidite sorunu ve döviz rezervlerinin erimesi, ülkede başka ciddi krizlerin de patlak vermesine yol açtı.

Lübnan lirası ABD doları karşısında yüzde 90'a varan bir değer kaybı yaşadı ve ülkede resmi olmayan verilere göre enflasyon yüzde 700 arttı.
Lübnan, özellikle 2019'dan bu yana ciddi bir ekonomik krizle mücadele ediyor.Merkez Bankasındaki dolar likidite sorunu ve döviz rezervlerinin erimesi, ülkede başka ciddi krizlerin de patlak vermesine yol açtı.Lübnan lirası ABD doları karşısında yüzde 90'a varan bir değer kaybı yaşadı ve ülkede resmi olmayan verilere göre enflasyon yüzde 700 arttı.
Başlıklar :lübnankrizekonomi
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026