İstanbul Üniversitesinde İŞKUR Gençlik Programı için ayrılan 1.944 kontenjana başvurular, 6–10 Kasım 2026 tarihlerinde alınacak. Öğrenciler yalnızca bir kampüsün portal numarası üzerinden başvuru yapabilecek ve başvurular iptal edilemeyecek.
İstanbul Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler için İŞKUR Gençlik Programı başvuruları 6 Kasım 2026’da başlayacak. Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) devlet üniversiteleriyle iş birliği içinde yürüttüğü program, öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artıracak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplini kazanmasını amaçlıyor.

Başvurular nereden yapılacak?
Öğrenciler, 10 Kasım 2026’ya kadar İŞKUR e-Şube, guc.iskur.gov.tr ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek.
Başvuruda kampüs seçimine ilişkin şu kurallar uygulanacak:
Öğrenciler, çalışmak istedikleri kampüsün portal numarasını kullanacak.
Yalnızca bir portala başvuru yapılabilecek.
Yapılan başvurular iptal edilemeyecek.

Kampüslere göre kontenjan ve portal numaraları
Program kapsamında toplam 1.944 kontenjan dört kampüse ayrıldı. En fazla kontenjan, 1.444 öğrenciyle Beyazıt Kampüsü için belirlendi.
- Beyazıt Kampüsü: 1.444 kontenjan — Portal numarası: 24860
- Çapa Kampüsü: 200 kontenjan — Portal numarası: 25038
- Avcılar Kampüsü: 250 kontenjan — Portal numarası: 25039
- Maltepe Kampüsü: 50 kontenjan — Portal numarası: 24861
Toplam kontenjan: 1.944

Noter çekilişi 13 Kasım’da yapılacak
İŞKUR Gençlik Programı noter çekilişi, 13 Kasım 2026 saat 10.00’da İstanbul Üniversitesi Vefa Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Programın bitiş tarihi ise 28 Mayıs 2027 olarak açıklandı.
Öğrenciler, programla ilgili sorularını İstanbul Üniversitesi Rehberlik Danışmanlık ve Sosyal Destek Birimine rehberlik@istanbul.edu.tr adresinden iletebilecek. Program hakkında ayrıntılı bilgiye İŞKUR’un ilgili sayfasından ulaşılabilecek.


Bu yorumu Spam olarak bildirdiniz. Talebiniz değerlendiriliyor.