|

14.00’te açıklanacak

AK Parti’de, temayül yoklaması ve istişarelerin ardından genel başkan adayı belli oluyor. Bugün yapılacak MKYK toplantısının ardından saat 14.00’te genel başkan adayı kamuoyuna açıklanacak. Bu isim aynı zamanda Türkiye’nin 27. başbakanı olacak. Bu süreçte hem parti yönetimi hem kabinede yenilenme olacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:49 - 19/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

AK Parti'de 2. Olağanüstü Büyük Kongre öncesi yeni genel başkan adayının belirlenmesi için yapılan temayül yoklaması önceki gün sona erdi.



Temayül sonuçları dün önce 4 kişilik komisyonda değerlendirildi, ardından Üst Kurul'a geldi. Kapalı zarf yöntemiyle gerçekleştirilen oylama işlemi sonrası belirlenen yeni genel başkan adayının bugün kamuoyuna açıklanacağı bildirildi. Pazartesi ve Salı günü il başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri ve parti yetkili kurullarının aralarında bulunduğu yaklaşık 800 kişiyle yapılan temayül yoklamasının ardından istişare süreci dün AK Parti'nin kurucu ve doğal lideri Tayyip Erdoğan ile tamamlandı.



AK PARTİ'NİN ÜÇÜNCÜ GENEL BAŞKANI


Yeni genel başkan sürecini yürüten 10 kişilik Üst Kurul çalışmalarını bir rapor halinde partinin en üst organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na (MKYK) sunacak. Bugün saat 11.00'de yapılacak MKYK toplantısının ardından genel başkan adayının ismi saat 14.00'te kamuoyuna açıklanacak. Açıklanacak aday, AK Parti'nin 3. genel başkanı, Türkiye'nin ise 27. Başbakanı olacak. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, yeni genel başkan adayının 4 kişilik bir heyetle genel merkezde açıklanacağını söyledi.



DÖRT KURULDA DEĞİŞİKLİK


Hafta sonu yapılacak kongrede genel başkanın yanı sıra, dört kurulda değişiklik olacak. Kongrede değişecek kurullar şunlar: Merkez Karar ve Yönetim Kurulunun (MKYK) 50 asıl ve 25 yedek üyesi yeniden seçilecek. Seçilecek yeni Genel Başkan daha sonra MKYK içinden yeni MYK'yı seçecek. Merkez Disiplin Kurulu'nun 11 asıl ve 5 yedek üyesinin seçimi yapılacak. Demokrasi ve Hakem Kurulunun 3 asıl 2 yedek üyeliği için seçim olacak. Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'nun 5 asıl ve 2 yedek üyesi belirlenecek.



KONGRE GÜNÜ GÖREV VERİLECEK


AK Parti Kongresi tamamlandıktan sonra aynı gün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 64. Hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı'na sunması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da hükümeti kurma görevini AK Parti'nin yeni genel başkanına verecek. Yeni genel başkan hükümeti kuracak ve Erdoğan'ın onayına sunacak. Erdoğan'ın onayının ardından hazırlanan hükümet programı TBMM'de okunacak. 65. Hükümet, TBMM'den güvenoyu almasıyla birlikte göreve resmen başlayacak.


#AK Parti
#MKYK
8 yıl önce