|

82 günde bitti

Mardin Nusaybin ve Şırnak kent merkezinde 14 Mart’ta eş zamanlı olarak başlatılan temizlik harekatı 82. gününde sona erdi. İki bölgedeki operasyonlarda 987 terörist öldürüldü, 745 barikat kaldırıldı. Teröristlerin ev ve sokaklara döşediği yaklaşık 60 ton patlayıcı bomba uzmanları tarafından imha edildi. Sokağa çıkma yasağı bir süre daha devam edecek.

Yeni Şafak
04:00 - 4/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 02:29 - 4/06/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Şırnak kent merkezinde 14 Mart'ta başlatılan "Atmaca- 7 Operasyonu" ile "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu"82. gününde tamamlandı. Operayonlarda 987 terörist öldürülürken 92 güvenlik görevlisi de şehit oldu. Nusaybin'deki operasyonda bugüne kadar 496 terörist etkisiz hale getirildi, 508 barikat kaldırıldı, 52 çukur kapatıldı ve bin 258 el yapımı patlayıcı imha edildi.



TARİHİNİN EN AĞIR DARBESİ


Güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla köşe sıkışan ve gruplar halinde teslim olan 75 teröristten 72'si tutuklandı, 3'ünün tedavisi sürüyor. Nusaybin'deki operasyonda 70 güvenlik görevlisi şehit düştü. Nusaybin'deki operasyonda PKK'ya tarihinin en büyük darbelerinden biri vuruldu. Dağ kadrosundan gelen örgütün sözde ilçe sorumluları başarılı operasyonlarla etkisiz hale getirildi. İlçede defalarca Suriye tarafındaki Kamışlı bölgesine kaçmaya çalışan teröristlerin planları bir bir bozuldu. Teröristler Suriye'ye kaçamadan öldürüldü.



KAÇIŞ PLANLARI ÖLÜMLE BİTTİ


Operasyon boyunca bin 837 kişi güvenli bölgelere tahliye edildi, 2 bin 463 gıda paketi dağıtıldı. PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcıların tespiti ve imhası amacıyla güvenlik güçlerince arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü ilçede sokağa çıkma yasağının bir süre daha devam edeceği belirtildi.



60 TON PATLAYICI DÖŞEDİLER


Şırnak'ta ise eş zamanlı olarak başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sona erdi. Operasyonlarda bugüne kadar 471 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 202 barikat kaldırıldı. Operasyonlarda 22 güvenlik görevlisi şehit oldu. PKK'lıların döşediği 60 ton patlayıcı imha edildi.





Pusu tüneli


Nusaybin'de Fırat Mahallesinde arama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri, PKK'lı teröristlerin kazdığı tünelleri tespit etti. 50 metre uzunluğundaki tünelin düzenli ve tertipli olması dikkat çekti.



50 METRELİK TÜNEL


PKK'lıların bu tünelleri askere karşı düzenlenen pusularda kullandığı belirlendi. Teröristlerden temizlenen mahallelerde ise tuzaklanan el yapımı patlayıcılara karşı arama tarama yapan güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarınca yer değiştirmek için kazılan tünelleri ortaya çıkardı.



ONLARCASI VAR


Fırat Mahallesi'nin teröristlerden temizlenen bölümünde bir evden başka bir eve doğru kazılan, bazı kısımları 1,5 metre yüksekliğinde ve yaklaşık 50 metre uzunluğundaki tünel, güvenlik güçlerince imha edildi. Dicle Mahallesi'nde ise bir evin salonunda açılan tünelin, sokağın altından başka bir evin girişine bağlandığı belirlendi. Tünelleri imha eden güvenlik güçleri, ilçede bunlara benzer onlarca tünel bulunduğunu, terör örgütü mensuplarının bu tünelleri bir evden diğerine geçmek ve operasyon birliklerine arkadan pusu kurmak için kullandığını belirtti.



#Nusaybin
#Şırnak
#Terör operasyonları
#Atmaca- 7 Operasyonu
8 yıl önce