|

ABD suçüstü yakalandı

MHP lideri Bahçeli, "ABD suçüstü yakalanmıştır. Bu çerçevede Afrin’deki terör örgütlerine karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı yerindedir. Harekat Türkiye ve bölge ülkelerinin huzurunu tesis etme amaçlıdır. Geri dönüş yoktur. Ok yaydan çıkmış, Türk’ün sabrı tükenmiştir" dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:56 - 5/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​MHP lideri Devlet Bahçeli
​MHP lideri Devlet Bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu. Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle: ABD suçüstü yakalanmıştır. Bu çerçevede Afrin’deki terör örgütlerine karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı yerindedir. Bu operasyon elbette hukukidir ve bölgesel istikrarı koruma amaçlıdır.

MÜNBİÇ’İ DE KAPSAMALI

Harekat Türkiye ve bölge ülkelerinin huzurunu tesis etme amaçlıdır. Geri dönüş yoktur. Ok yaydan çıkmış, Türk’ün sabrı tükenmiştir. Yörüklerin ayranı kabarmıştır. Şimdiye kadar 900’e yakın teröristin etkisiz hale getirilmesi ve birçok yerin alınması harekatın başarısını ortaya koymaktadır. Şehitlerimize, atılan füzeler sonucu hayatını kaybeden sivillere başsağlığı diliyorum. Afrin ile başlatılan sınır temizliği ilk etapta Münbiç’i de kapsamalıdır ve inşallah kapsayacaktır.

HEDEF KIZIL ELMA'DIR

Kahraman Mehmetçiğimiz bir kez daha tarihi bir sorumluluk üstlenerek sefere çıkmıştır. Sefer bizim, zafer Allah'ındır. Hedef ise Kızıl Elma'dır. Gök kubbe çadırımız, güneş tuğumuzdur. Ay kalkanımız, dağlar süngümüzdür. Terörist barınaklarını,kanlı sığınak ve mühimmat depolarını teker teker imha etmiş ve etmeye de devam etmektedir. Kurulan tuzaklar birer birer bozulmaktadır.

TABİPLER BİRLİĞİ’NİN İŞGALDEN KURTARILMASI LAZIMDIR

CHP’liler PYD’ye terör örgütü diyememektedir. Siz kimsiniz? Neye hizmet ediyorsunuz? Nereye varmak istiyorsunuz? Hele bir de Türk Tabipler Birliği var ki… Bu kokuşmuş birlik hukuken gözden geçirilmeli, vatansever ellere geçirilmelidir. Tabipler Birliği’nin işgalden kurtarılması lazımdır. MHP konuyla ilgili yapılacak ya da yapılması planlanan her girişime destek verecektir.

  • CHP, PYD'nin yanında
  • CHP'nin Özgür Suriye Ordusu'nu hedef almasına Bahçeli sert tepki gösterdi: "ÖSO, Mehmetçik ile omuz omuza çarpışan bir oluşumdur. Bu yapı içinde çok sayıda Türkmen soydaşlarımız da bulunmaktadır. TSK ve ÖSO arasındaki işbirliği ve koordinasyonun devamı elzemdir, yararlıdır. Kimi çevreler bu durumdan memnuniyetsizdir. CHP'nin bu odaklarla yan yana gelmesi, Türkiye hasımları ile yanak yanağa vermesi utanç vesikasıdır. Bunların asıl rahatsızlığı PKK/PYD'lilerin köşeye sıkıştırılmasıdır. ÖSO'ya terörist yakıştırması yapan CHP zihniyeti, yakın geçmişte PYD/YPG'nin terör örgütü olmadığını iddia ediyordu. Şimdi de bir CHP vekili kalkmış, utanmadan, PYD'yi aklamaya çabalamıştır."
#​MHP
#ABD
#Devlet Bahçeli
6 yıl önce