|

Aile bakanlığı arabulucu olacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, paylaşılamayan çocuklar için harekete geçiyor. Annesi ya da babası tarafından kaçırılan çocuklar ile geride kalan ebeveyn arasındaki iletişimi sağlamak için bakanlık ön ayak olacak ve ebeveyni hukuki sözleşmeler çerçevesinde yönlendirecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:25 - 5/07/2016 Salı
Yeni Şafak

Çocuk kaçırma vakalarını takibe alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ebeveynler arasında arabulucu olacak. Bazı nedenlerle yurtdışına göç eden ya da Türkiye'de yaşayan vatandaşlara kucak açan bakanlık, onların ailevi ve sosyal sorunlarını da çözüme kavuşturmak için vaka çalışmalarına başladı. Yurtdışında yaşayan yaşlılardan engellilere, çocuktan kadına kadar birçok kişiye destek olacak. Gerekli görülmesi halinde ise bir sığınma evine geçici olarak yerleştirilecek.



KURUM BAKIMINA ALINACAK


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kendi bakımını artık sürdüremeyen yaşlının, talep etmesi ya da gönderilmesi halinde kendi ülkesinde bakımını üstlenebilecek akrabalarının olup olmadığı konusunda araştırma yaparken, bakacak aile fertlerinin bulunmaması halinde kurum bakımı için yönlendirecek. Ayrıca, engelli nedeniyle kendi bakımlarını sürdüremeyen kişilerin ülkelerine gitmek istemeleri ya da gönderilmeleri durumunda kalacakları yere ilişkin de gerekli düzenlemelerin yapılması için koordinasyonu sağlayacak.



SIĞINMA EVİNE YERLEŞTİRİLECEK


Kendi ülkesine dönmek isteyen şiddet mağduru kadınlar için de gidilecek ülkedeki yaşam koşullarına ve varsa aile fertlerine ilişkin araştırma yapılacak. Eğer mağdur isterse bir sığınma evine geçici olarak yerleştirilecek. Annesi ya da babası tarafından kaçırılan çocuk ile geride kalan ebeveyn arasındaki iletişimi sağlamak için ön ayak olacak olan bakanlık, çocuğun yaşam koşullarını değerlendirirken geride kalan ebeveyni için de hukuki sözleşmeler çerçevesinde yönlendirecek.



SINIR DIŞI EDİLENLERE YARDIM ELİ


Aile Bakanlığı, farklı uyruklu bireylerle evli olan kişilerin, eşlerinin sınır dışı edilmesi durumunda talep ettikleri yardım konusunda kişilere rehberlik ve danışmanlık verilecek. Gerekli görülmesi halinde ise kişi ilgili makamlara yönlendirilecek. Diğer taraftan yurtdışında tutuklu veya gözaltı merkezlerinde bulunan kişiler için ise aileleri ile iletişim kurmaları sağlanacak.



#Sosyal Politikalar Bakanlığı
#Aile bakanlığı
#Arabuluculuk
8 yıl önce