|

AK Parti'de yeni sistem kongresi

AK Parti'nin 6. Olağan Kongresi Ankara'da yapılıyor. 'Millet bir hedef bir' sloganıyla düzenlenen kongre, Başkan Erdoğan’ın Meclis grubu, hükümet ve Cumhurbaşkanlığı kadrosunda yaptığı değişikliklerin ardından son nokta olacak. Erdoğan, partinin MKYK ve MYK'sında değişikliğe gitti. Yeniden AK Parti Genel Başkanı adayı gösterilen Erdoğan, oyunu 1 numaralı sandıkta kullandı.

Yeni Şafak
11:29 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:08 - 18/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
AK Parti'nin 6. Olağan Kongresi'ne Başkan Erdoğan da katılacak.
AK Parti'nin 6. Olağan Kongresi'ne Başkan Erdoğan da katılacak.

AK Parti 6'ncı Olağan Kongresi "Millet bir, hedef bir" sloganı ile bugün Ankara Arena’da toplanıyor.

Saat 11.00'de başlayacak kongrede genel başkan, merkez karar ve yönetim kurulu başta olmak üzere parti organları seçimi yapılacak. Yeni sisteme uyum çerçevesinde tüzük değişikliği de gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genel Başkanlığı'na yeniden aday gösterildi. Erdoğan oyunu 1 numaralı sandıkta kullandı.

Erdoğan, salon önündeki vatandaşlara hitap etti:

"Bizi bölmek, parçalamak isteyenlere en güzel cevabı hem sandıklarda hem meydanlarda veriyoruz.

Bugün yenilenerek, yeni sistemle ilk defa kongremizi yaparak inşallah dünyaya farklı bir mesaj vereceğiz.

Biz, Rabbimizin huzuru dışında bir yerde eğilmedik. Onların doları varsa bizim Allahımız var. Yeter ki sizde bizlerle birlikte dik durun.

Yapacağız çok şey, atacağımız çok adım var. 26 Ağustos'ta Malazagirt'teyiz. Sultan Alparslan gibi yeniden yola çıkacak, 30 Ağustos'ta da Kocatepe'deki gibi dik duruşumuzun mesajını vereceğiz.

2019 Mart yerel seçimlerinde en güçlü şekilde çıkmaya hazır mıyız? Büyükşehirlerin tamamını milletimizden emanet almaya hazırız. 81 vilayetin hepsi modern bir belediyecilik anlayışı görsün istiyoruz."


Kongreye katılan partiler

AK Parti kongresine büyük bir katılım gerçekleşirken davet gönderilen siyasi parti temsilcileri de salondaki yerlerini aldı. İşte salonda bulunan siyasi parti temsilcileri;

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya
MHP Genel Başkan Yrd İzzet Ulvi Yönter
MHP Kadın Kolları Koordinatörü Nevin Taşlıçay
BBP Genel Bşk Yrd Ali Keser
BBP Genel Bşk Yrd Tevfik Eren
SP Genel Başkan Yrd İlyas Tonguç
DSP Genel Başkan Yrd Uğur Güven
ANAP Genel Bşk İbrahim Çelebi
DP Genel Bşk Yrd Ertan Küçükay
HÜDAPAR Gnel Bşk Yrd Erdal Elibüyük

Dakika dakika tarihi kongre

Saat 15.00:
Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanlığı'na aday gösterildi.
Saat 11.25:
Başkan Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'na geldi. Erdoğan öncelikle salon dışındaki vatandaşları selamladı.
Saat 10.00:
Salona Türkiye'nin dört bir yanından konuklar gelmeye başladı.
Saat 08.00:
Ankara'daki salonun önünde bekleyen binlerce vatandaş güvenlik kontrolünden geçmeye başladı.

Kongre divan başkanlığı için Mehmet Ali Şahin’in ismi öne çıkıyor.

İlk kez tek liste



AK Parti kongresinde ilk kez seçimler tek liste olarak yapılacak.

  • Başkan Erdoğan, kongrenin hemen ardından, akşam saatlerinde yeni seçilen MKYK üyeleriyle toplantı yapacak. O toplantının ardından da yeni genel başkan yardımcıları açıklanacak. Bayram tatili nedeniyle partideki seçimlere ilişkin tüm çalışmalar tek günde bitirilecek.


Dünya liderleri davet edildi

Büyük kongre için 10 bin davetiye gönderildi. Kongre davetlileri arasında 414 yabancı konuk, 409 kadın ve erkek sivil toplum kuruluşu temsilcisi, 217 engelli ile gazi ve şehit yakını, 124 yabancı devlet misyon temsilcisi, 70 uluslararası kurum ve kuruluş temsilcisi, 38 yabancı siyasi parti temsilcisi, Türkiye'de faaliyet gösteren 29 yabancı STK temsilcisi yer alıyor.

HDP davet edilmedi

  • Partiden büyük kongre için 9 siyasi partiye davetiye gönderildi. HDP ise davet edilmedi. Kongreye Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde ve Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Muhammed katılacak yabancı isimler arasında. Çin, Zambiya, Nijer, Azerbaycan, Rusya, Sırbistan, Sudan, Senegal’den ise kongreye üst düzey katılım olacağı bildirildi. Kongre dört dile çevrilecek.

Delegelere ve özel davetlilere, kalem ve dört ciltten oluşan ‘AK Partili Yıllar’ kitabı dağıtılacak. Kongrede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1999 yılında seslendirdiği şiirler de USB ile konuklara hediye edilecek.


Kongre programı

  • Kongrenin açılış konuşmasını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş yapacak. Divan Başkanı Mehmet Ali Şahin'in konuşmasının ardından tanıtım filmi izlenecek.
  • Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hitabı sonrasında sırasıyla AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin faaliyet raporunu takdim edecek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz gelir-gider ve kesin hesabı aktaracak.
  • Bütçenin ibra edilmesinin ardından kongrede yapılacak tüzük değişikliği görüşülecek.Seçimlerin ardından Erdoğan teşekkür konuşması yapacak.

#AK Parti
#Kongre
#Ankara
6 yıl önce
default-profile-img