|

Alçak talimat

Lice’de 2 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili iddianamede, teröristlerin telsiz konuşmaları yer aldı. Konuşmalardaki “arkadaşlar dün mayın patlattılar” ifadesi saldırının kanıtı, “bu sefer büyük olanı patlatın” ifadesi ise ikinci saldırının talimatı olarak yer aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2016 Pazar
Güncelleme: 00:07 - 5/06/2016 Pazar
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde geçen yıl terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen ve 2 askerin şehit olduğu hain saldırıyla ilgili tutuklanan terörist Süphan Ç. hakkında ağırlaştırılmış müebbet, bu teröristi evlerinde barındırdıkları gerekçesiyle 4 kişi için de 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanık Süphan Ç. ile tutuksuz yargılanan Hasan G, Cihan Ş, Mehmet Şirin T. ve Susan T. hakkında hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.



TELSİZ KONUŞMALARI İDDİANAMEDE


İddianamede, 13 Kasım 2015'te Lice ilçesi Ziyaret köyü mevkinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Uzman çavuşlar Selim Vural ve İbrahim Dağcı'nın şehit olduğu hatırlatıldı. İddianamede, 2 askerin şehit düştüğü saldırının ardından, terör örgütünün sözde Diyarbakır sorumlusu “Numan Batman” kod Hejar Çelik ile ve sanık Süphan Ç'nin de bulunduğu teröristler arasında geçen telsiz konuşmalarına yer verildi.



SALDIRI YAPMAK İÇİN DİYARBAKIR'A GELMİŞ


Konuşmalarda yer alan “arkadaşlar dün mayın patlattılar” ifadesi hain saldırının kanıtı, “bu sefer büyük olanı patlatın” ifadesi ise ikinci saldırının talimatı olarak yer aldı. İddianamede, sanık Süphan Ç'nin güvenlik güçlerine yapılan saldırıdan 7 ay sonra Lice'de gasbedilen otomobille terör örgütünün çağrıları doğrultusunda, saldırı düzenlemek amacıyla silah ve mühimmatla Diyarbakır'a geldiği belirtildi. İddianamede, tutuklu sanık Süphan Ç. hakkında, “devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “nitelikli yağma” gibi suçlardan suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 13 yıldan 23 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.



Büyük olanı patlatın


Teröristlerin “Büyük olanı patlatın” diyerek ikinci saldırının talimatını verdiği telsiz konuşmaları şöyle:


- Arkadaşlar dün mayın patlattılar.


- O hangi mayındı?


- Su deposunun arkası.


- Bak sabrın sonu selamettir, oralarda kaldılar mı yoksa gittiler mi? Geldiklerinde bu sefer büyük olanı patlatın.


- Zaten büyük olanın dışındakiler de devrededir.





#Diyarbakır'
#Lice
8 yıl önce