Amasya’daki kafe kurşunlamasının azmettiricileri İstanbul’da yakalandı

22:29, 06/02/2026, Cuma
DHA
Amasya’daki kafe kurşunlamasının azmettiricileri İstanbul’da yakalandı
Aramalarda ruhsatsız tabanca ve fişekler ele geçirildi.

Amasya’da 3 ay önce bir kafeye düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirdikleri iddiasıyla aranan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 2 şüpheli, polis ekiplerinin teknik ve fiziki takibi sonucu İstanbul’da yakalandı. Şüpheliler, adreslerinde silah ve uyuşturucu madde ele geçirilen operasyonun ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Amasya’da 3 ay önce bir işyerinin kurşunlamasını azmettirdikleri iddiasıyla aranan 2 şüpheli, polis ekiplerinin teknik ve fiziki takibi sonucu İstanbul’da yakalandı. İki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olay, 3 ay önce gece saatlerinde Hacılar Meydanı Mahallesi’ndeki bir kafede meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirsiz bir kişi işyerine silahla ateş ettikten sonra olay yerinden kaçtı. Faili kısa sürede yakalayan Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın azmettiricilerini tespit etmek için çalışmalarını sürdürdü. Yapılan çalışmalarda, işyeri kurşunlama olayının azmettiricileri olduğu belirlenen ve 5 ayrı suçtan 12 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan F.R.Ş. ile 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 8 ayrı suçtan aranması olan T.C.A., 4 Şubat'ta İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelilerin yakalandığı adreste yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca, 36 adet tabanca fişeği ile uyuşturucu olduğu değerlendirilen madde ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


Yeşilırmak Nehri’nde su seviyesi 2 metreye kadar yükseldi: Piknik masaları akıntıya kapıldı
Gündem
Yeşilırmak Nehri’nde su seviyesi 2 metreye kadar yükseldi: Piknik masaları akıntıya kapıldı
Amasya’da 2 bin 601 sosyal konutun kura çekimi yapıldı
Gündem
Amasya’da 2 bin 601 sosyal konutun kura çekimi yapıldı
'Yemci Dede' 20 yıldır sokaklardaki güvercinleri beslemeden kahvaltı yapmıyor
Gündem
'Yemci Dede' 20 yıldır sokaklardaki güvercinleri beslemeden kahvaltı yapmıyor

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026