Amasya’da 2 bin 601 sosyal konutun kura çekimi yapıldı
17:41, 22/01/2026, Perşembe
IHA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Burak Demiralp: "Bu proje dar gelirli vatandaşlarımızın uygun şartlarda evsahibi olmalarını sağlayacak muazzam bir adımdır"
Amasya’da TOKİ’nin 500 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında 2 bin 601 sosyal konutun kura çekimi yapıldı.
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı sosyal konut hamlesi olan projenin Amasya etabında kuralar çekildi. Saraydüzü Kışlası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi’nde geçekleşen törene katılan vatandaşlar noter eşliğinde gerçekleşen kura çekimini heyecanla takip etti. 22 bin 80 başvurunun yapıldığı ilde 2 bin 601 hak sahibi belirlendi.
"Dar gelirli vatandaşlarımız için muazzam bir adım"
Törene katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Burak Demiralp, "Bu proje dar gelirli vatandaşlarımızın uygun şartlarda evsahibi olmalarını sağlayacak muazzam bir adımdır" dedi.
Amasya Valisi Önder Bakan da, vatandaşların güvenli yaşam alanlarına sahip olacağı projenin hayata geçirilmesini sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanı Murat Kurum’a teşekkür etti.

Gündem
'Yemci Dede' 20 yıldır sokaklardaki güvercinleri beslemeden kahvaltı yapmıyor

Gündem
Amasya’nın yeni lezzeti ‘elmalı baklava’: Yaklaşık dört bin kişiye ikram edildi, müşterilerin yüzde 98'i bu tadı çok beğendi

Gündem
Amasya Valiliği’nden flaş kar tatili açıklaması