|

Bakan Varank'tan Emin Çapa'ya 'panayır' cevabı: Bu gençlerin emeğine hakaret etmektir

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST'i 'panayır' ifadesiyle hedef alan yandaş gazeteci Emin Çapa'ya cevap verdi. TEKNOFEST'e 'panayır' demenin gençlere hakaret demek olduğunu belirten Varank, "Enerjimizi bunları düzeltmekte harcıyoruz. İkiyüzlü olmamaları lazım. Vatandaşı kandırmamak lazım. Tiyatro oynayarak vatandaştan oy alamazsınız." dedi.

21:52 - 29/04/2023 Cumartesi
Güncelleme: 23:59 - 29/04/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Emin Çapa - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank
Emin Çapa - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Yandaş gazeteci Emin Çapa, binlerce vatandaşın akın ettiği TEKNOFEST'i hadsiz sözlerle hedef aldı.

Gençlerin projelerini yarıştırdığı, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'i 'panayır' diyerek karalamaya çalışan Çapa'ya cevap ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan geldi.

"Buraya panayır demek buradaki gençlere hakaret demektir"

CNN Türk'te katıldığı programda konuşan Varank, Çapa'nın hadsiz sözlerine cevap verdi.

TEKNOFEST için 'panayır' demenin festivale katılan gençlere hakaret demek olduğunu söyleyen Bakan Varank, muhalefetin Togg düşmanlığına da değinerek, "Enerjimizi bunları düzeltmekte harcıyoruz. İkiyüzlü olmamaları lazım. Vatandaşı kandırmamak lazım. Tiyatro oynayarak vatandaştan oy alamazsınız." dedi.

Bakan Varank, Emin Çapa'ya verdiği cevapta şu ifadeleri kullandı:

"Birileri TEKNOFEST için 'panayır' diyor. Buraya panayır demek, buradaki gençlere hakaret demektir. TEKNOFEST'in en önemli özelliği 41 farklı kategoride teknoloji yarışması düzenlemesidir. 1 milyon genç bu yarışmalara başvurmuş. Buraya panayır demek bu gençlerin emeğine hakaret etmektir. Muhalefet bizim ak dediğimize kara demek değil. Eksiklerimiz varsa bunların dile getirilmesini isteriz. Ben şahsen bana yapılan eleştirilerden kendimi güncelliyorum. Ama karşımızda kayıkçı kavgası var. Bu açıklamalar motivasyonu kırıyor. Üzülüyoruz. Ben niye Togg'u anlatmak için yorayım. Siz elektriklisini yaptınız biz de hidrojenlisini yapacağız deyin. İtalya'da üretiyorsunuz diyen muhalefetle nasıl konuşacağız? Tek bir vatandaşımızı bile kandırırsa ben üzülürüm. Enerjimizi bunları düzeltmekte harcıyoruz. İkiyüzlü olmamaları lazım. Vatandaşı kandırmamak lazım. Tiyatro oynayarak vatandaştan oy alamazsınız."





#TEKNOFEST
#Emin Çapa
#Bakan Varank
1 yıl önce