Bakan Varank'tan Emin Çapa'ya 'panayır' cevabı: Bu gençlerin emeğine hakaret etmektir

21:52, 29/04/2023, CumartesiG: Güncelleme: 23:59, 29/04/2023, Cumartesi
Yeni Şafak
Bakan Varank'tan Emin Çapa'ya 'panayır' cevabı: Bu gençlerin emeğine hakaret etmektir
Emin Çapa - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST'i 'panayır' ifadesiyle hedef alan yandaş gazeteci Emin Çapa'ya cevap verdi. TEKNOFEST'e 'panayır' demenin gençlere hakaret demek olduğunu belirten Varank, "Enerjimizi bunları düzeltmekte harcıyoruz. İkiyüzlü olmamaları lazım. Vatandaşı kandırmamak lazım. Tiyatro oynayarak vatandaştan oy alamazsınız." dedi.

Yandaş gazeteci Emin Çapa, binlerce vatandaşın akın ettiği TEKNOFEST'i hadsiz sözlerle hedef aldı.

Gençlerin projelerini yarıştırdığı, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'i 'panayır' diyerek karalamaya çalışan Çapa'ya cevap ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan geldi.

"Buraya panayır demek buradaki gençlere hakaret demektir"

CNN Türk'te katıldığı programda konuşan Varank, Çapa'nın hadsiz sözlerine cevap verdi.

TEKNOFEST için 'panayır' demenin festivale katılan gençlere hakaret demek olduğunu söyleyen Bakan Varank, muhalefetin Togg düşmanlığına da değinerek, "Enerjimizi bunları düzeltmekte harcıyoruz. İkiyüzlü olmamaları lazım. Vatandaşı kandırmamak lazım. Tiyatro oynayarak vatandaştan oy alamazsınız." dedi.

Bakan Varank, Emin Çapa'ya verdiği cevapta şu ifadeleri kullandı:

"Birileri TEKNOFEST için 'panayır' diyor. Buraya panayır demek, buradaki gençlere hakaret demektir. TEKNOFEST'in en önemli özelliği 41 farklı kategoride teknoloji yarışması düzenlemesidir. 1 milyon genç bu yarışmalara başvurmuş. Buraya panayır demek bu gençlerin emeğine hakaret etmektir. Muhalefet bizim ak dediğimize kara demek değil. Eksiklerimiz varsa bunların dile getirilmesini isteriz. Ben şahsen bana yapılan eleştirilerden kendimi güncelliyorum. Ama karşımızda kayıkçı kavgası var. Bu açıklamalar motivasyonu kırıyor. Üzülüyoruz. Ben niye Togg'u anlatmak için yorayım. Siz elektriklisini yaptınız biz de hidrojenlisini yapacağız deyin. İtalya'da üretiyorsunuz diyen muhalefetle nasıl konuşacağız? Tek bir vatandaşımızı bile kandırırsa ben üzülürüm. Enerjimizi bunları düzeltmekte harcıyoruz. İkiyüzlü olmamaları lazım. Vatandaşı kandırmamak lazım. Tiyatro oynayarak vatandaştan oy alamazsınız."





Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026