|

Barış ve huzurun garantörü Türkiye

İsrail saldırılarının durması için yoğun diplomasi yürüten Türkiye, Kıbrıs, Nahçıvan ve Acaristan’da olduğu gibi Filistin’de de kalıcı bir barışın tesisi için garantör ülke olarak sorumluluk almaya hazır.

Yusuf Özdemir
04:00 - 3/11/2023 Cuma
Güncelleme: 04:42 - 3/11/2023 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Bölgesinde yaşanan anlaşmazlıklarda arabuluculuğu ile ön plana çıkan Türkiye, Filistin ve İsrail arasında süren sorunun nihai çözüme kavuşması için yoğun çaba gösteriyor. Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında patlak veren savaşın sona ermesi için yürüttüğü barış ve diplomasi çalışmalarının yanında Rusya ile Gürcistan arasında Acaristan’da, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Nahçıvan’da ve KKTC ile Rum kesimi arasında Kıbrıs’ta barış için garantör ülke olarak bulunuyor.


ÇOK YÖNLÜ DİPLOMASİ SÜRÜYOR

Libya, Suriye ve Irak’ta da bu ülkelerin toprak bütünlüğünden yana askeri ve siyasi varlık gösteren Türkiye’nin farklı coğrafyalardaki barıştan yana olan parlak sicili, Filistin meselesinin çözümünde de Türkiye’nin etkin rol alabileceğini ortaya koyuyor. Sorunun çözümü için iki devletli çözüm önerisini her fırsatta dile getiren Türkiye, akan kanı durdurmak ve bölgede barışı temin etmek için çok yönlü diplomasisine devam ediyor.


BARIŞIN TESİSİ İÇİN

7 Ekim’de İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların hemen ardından bir kez daha diplomasiyi devreye sokan Türkiye, her iki tarafa da çatışmanın bir an önce sona erdirilmesi ve kalıcı çözüm adına adım atılması gerektiğini savundu. Türkiye, Filistin’de önce ateşkes, sonra kalıcı bir barışın tesisi için garantör ülke olarak sorumluluk almaya da hazır olduğunu vurguladı.


#Gazze
#Filistin
#Türkiye
#barış
7 ay önce