|

Beni de götürün beni de öldürsünler

12 askerin şehit olduğu haberini alan aileleri ve yakınları yasa boğuldu. Şehit Lokman Eker'in acı haberiyle sinir krizleri geçiren annesi, “Beni de götürün. Beni de vursunlar” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

00:00 - 22/10/2007 Pazartesi
Güncelleme: 00:26 - 22/10/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Beni de götürün beni de öldürsünler
Beni de götürün beni de öldürsünler

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda Lokman Eker'in şehit olduğu haberi Yozgat'ın Buzacıoğlu köyünü yasa boğdu. Anne Cemaynur ve baba Ali İhsan Eker, gözyaşlarına boğulurken, köylüler Eker ailesinin evinin önünde toplanıp, acılarını paylaşmaya çalıştı. Şehit Annesi Cemeynur Eker, “Gelirken Lokman'ımı niye getirmediniz? Yavrumu nerede koydunuz da geldiniz? Beni de götürün, beni de vursunlar' diyerek kendini yerden yere atıp gözyaşı döktü.

GÖRÜŞEMEYEBİLİRİZ

Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın şehit düştüğü haberi ise Söke Garnizon Komutanlığında görevli subaylar tarafından Atatürk Mahallesi Çığlık Sokak'ta oturan eşi Meral Uysal'a verilirken, haberi alan eşi sinir krizleri geçirdi. Uysal'ın ablası Hatice Çıragöz de “En son görüştüğümde durumunu sordum ve bana (Bir daha görüşemeyebiliriz) dedi”diye konuştuktan sonra gözyaşlarına boğuldu. Şehit Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

Piyade Er Abdurrahman Doğan'ın kardeşleri Hüseyin ve Mehmet Doğan da ondan geri kalan askerlik hizmetini kendilerinin sürdürmek istediğini söylediler.

Biter mi bu askerlik

Terhisine 1 ay kalan Lokman Eker, köye döneceği günün hesabını yaparken şehitlik mertebesine erişti.Yüksekova'da şehit olan Lokman Eker ile tertip arkadaşlarının , vatani görevlerini yapmak üzere köylerinden ayrılırken, duvarlara yazdıkları '86'ya 3 tertip, Isparta'nın gülleri', '86'ya 3 tertip, vatan borcu, bahar gözlüm' 'Sizlerden uzak 15 ay' ve 'Biter mi bu askerlik' yazıları ise yürek dağladı.

17 yıl önce