|

Böcekçinin evinde saklanmış

Darbe girişimi sırasında yakalanan FETÖ'cü eski polis müdürleri Gürsel Aktepe ve Lokman Kırcılı’nın böcek davasından mahkum olan Sedat Zavar’ın evinde saklandığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:26 - 22/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

FETÖ'cü teröristlerin darbe girişiminde bulunduğu gece, koltukları devralmak için darbeci askerlerle birlikte İstihbarat Daire Başkanlığı'na giden ve burada yakayı ele veren eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Gürsel Aktepe'nin ifadesi ortaya çıktı. Tutuklanan Aktepe, nerede saklandıklarını anlattı. Aktepe, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı, Eskişehir Savcılığı'nca araması bulunan Mustafa Aygün ve 17-25 Aralık dosyası kapsamında hakkında yakalama bulunan Alpaslan Çalışkan ile birlikte kaldıklarını ifade etti.



PARALAR KIRCILI'DAN


Aktepe, kaldıkları evin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı dönemindeki çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasına ilişkin görülen “böcek” davası kapsamında Sincan Cezaevi'nde bulunan Sedat Zavar'ın ailesinin görüş günlerinde kullanmak için kiraladığı Eryaman'daki ev olduğunu anlattı. Aktepe, “Evin ihtiyaçlarını Lokman karşılıyordu, Lokman'ın üzerinde ilk günden itibaren yüksek miktarda para bulunuyordu” dedi.



DARBE MESAJI TANGO'DAN GELDİ


Tango isimli mesajlaşma programı üzerinden haberleşme sağladığını söyleyen Aktepe, şunları söyledi: “Eski İstihbarat Daire'de çalışmış Timur Tacer isimli şahıstan saat 21.30 sıralarında 'Darbe oldu herkes destek için çıksın. Daha önce çalıştığı yerin yakınına geçsin' şeklinde mesaj geldi.



Nerede çalıştıysan oraya geç


Aktepe ifadesine şöyle devam etti: “Lokman Kırcılı, emekli eski TEM Daire Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Gerçek ile yazışarak evine gitmesini ve eşinden ruhsatlı 6.35 tabancısını alıp bulunduğumuz yere getirmesini istedi. Gerçek, bulunduğumuz yere gelerek silahı Lokman'a teslim etti. Bu sırada 'Ben nereye geçeyim?' diye sordu. Biz de 'daha önce nerede çalıştıysan oraya geçersin' yanıtını verdik. Birlikte camiye gittik. Onlar namazlarını kıldılar, ben araçta bekledim.”



#FETÖ
#Gürsel Aktepe
#Sedat Zavar
8 yıl önce