|

CHP'li Özgür Özel'den 'Rusya-Ukrayna Savaşı'nda taraf olmalıyız' diyen Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak açıklama: Türkiye ikisini de feda edemez

Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz aylarda ABD'ye düzenlediği icazet seferinde, Türkiye ile Rusya ilişkilerini hedef almıştı. CHP lideri, savaşta taraf olunması gerektiğini belirtip "Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna'nın yanında yer almamız gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Bugün CHP kanadından bu açıklamayla çelişen yeni bir çıkış geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, katıldığı canlı yayında, Türkiye'nin şu an yürüttüğü politikanın doğru olduğunu vurgulayıp, "Türkiye ne Ukrayna ne de Rusya'yı feda edemez" dedi.

19:49 - 17/04/2023 Pazartesi
Güncelleme: 21:44 - 17/04/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iktidarın Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki rolüne destek verdi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iktidarın Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki rolüne destek verdi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta arabulucu rolü oynayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm dünyanın takdirini kazandı. Tahıl krizinin çözümünde başrolü oynayan Erdoğan, küresel bir açlık krizinin önünü kesmişti. Türkiye'nin bu başarıları muhalefet kanadında ise rahatsızlığa neden olmuştu.

Kılıçdaroğlu savaşta taraf olunması gerektiğini savundu: Ukrayna'nın yanında olacağız

Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz aylarda ABD'ye düzenlediği icazet seferinde, Türkiye ile Rusya ilişkilerini hedef almıştı.

Savaşın başından bu yana Türkiye'nin çatışmaları bitirmek için gösterdiği barış diplomasisine yönelik olumlu adımlarını hiçe sayarak taraflı olmak gerektiğini söyleyen CHP lideri, "
Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna'nın yanında yer almamız gerektiğini düşünüyoruz
" ifadelerini kullanmıştı.

Akşener, AK Parti hükümetini Rusya'ya yaptırım uygulamadığı için eleştirmişti

Yedili Masa'nın fertlerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Türkiye'nin Rusya ile olan politikasını eleştirmiş,
"Putin haddini aşmıştır. Vakit boş laf değil yaptırım vaktidir. Vakit çekimser kalma vakti değil zalimin karşısında dik durma vaktidir. Vakit, boş laf değil, yaptırım vaktidir. Vakit, çekimser kalma değil, zalimin karşısında dik durma vaktidir"
demişti.

Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak açıklama: Türkiye ikisini de feda edemez

Bugün CHP kanadından Kılıçdaroğlu ile çelişen bir çıkış geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Habertürk TV canlı yayında, Türkiye'nin şu an yürüttüğü politikanın doğru olduğunu vurgulayıp, "Türkiye ne Ukrayna ne de Rusya'yı feda edemez" dedi.


Özel,
"Ukrayna Rusya politikasını doğru buluyor musunuz?"
sorusuna şu tanıtı verdi:
"Bütün yaptıklarını doğru bulmuyorum, Rusya'yla seçim odaklı iş birliği yapılıyor. Türkiye ne Ukrayna ne de Rusya'yı feda edemez."
#Özgür Özel
#Rusya
#Ukrayna
#Türkiye
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
1 yıl önce