|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: NATO ve Batı Ukrayna için daha kararlı adımlar atmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili bugün yapılacak NATO liderler zirvesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Kınama cümbüşüne dönmemeli, gereken yapılmalı. AB ve batıcı bütün zihniyetler ciddi ve kararlı bir duruş sergilemedi. Herkes bol bol nasihat çekiyor. Böyle bir yere varmak mümkün değil. Atılan bir adım yok. NATO'nun kararlı adımlar atması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

13:52 - 25/02/2022 Cuma
Güncelleme: 14:16 - 25/02/2022 Cuma
AA
​​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
​​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları şöyle:
(Rusya-Ukrayna savaşı)

NATO toplantısı yapmadan önce konuşmak uygun olmaz. NATO'ya karşı tavrımız bellidir. Kınama cümbüşüne dönmemeli, gereken yapılmalı. Bugünkü toplantıda da bütün liderlerin duruşunu görerek biz de tavrımızı koyacağız.

Ukrayna'daki Türklerin tahliyesi

Havadan tahliye olmadığı için karadan güvenli bölgelerden gerekli olan her şeyi yapacağız. Başkonsolosluklarımıza giderek başvurmaları gerekiyor.

Batı'nın Ukrayna için adımları

AB ve batıcı bütün zihniyetler ciddi ve kararlı bir duruş sergilemedi. Herkes bol bol nasihat çekiyor. Böyle bir yere varmak mümkün değil. Atılan bir adım yok. NATO'nun bugünkü toplantısında ne gibi adımlar atılacak bunu konuşacağız.

Zelensky'nin de ifadesiyle herhangi bir destek vermek yerine nasihat ediyorlar. Bu ne dostluğa ne dayanışmaya sığmaz.





#istanbul
#recep tayyip erdoğan
2 yıl önce