|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik yağıyor: İlk mesaj Katar Emiri Tamim'den geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunu ezici bir üstünlükle tamamlayarak tarihi bir zafer elde etti. Erdoğan'ın seçim galibiyeti sonrası dünya liderlerinden tebrik yağarken ilk tebrik Katar Emiri Tamim Bin Hamad'dan geldi. Katar Emiri, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, zaferinizi tebrik eder, yeni döneminizde başarılar ve kardeş Türk halkının ilerleme, refah ve iki ülke arasındaki güçlü ilişkiler açısından arzuladığını gerçekleştirmenizi dilerim." ifadelerini kullandı.

19:44 - 28/05/2023 Pazar
Güncelleme: 03:51 - 29/05/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Katar Emiri Tamim Bin Hamad, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.
Katar Emiri Tamim Bin Hamad, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turunda zafer elde eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tebrikler gelmeye başladı. İlk tebrik Katar Emiri Tamim Bin Hamad'dan geldi.

Türkiye cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu için sandık başına gitti. Katılımın yoğun olduğu seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, rakibi olan Yedili Masa'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı tarihi bir zafer elde etti.

Tarihi bir zafer sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da ilk tebrikler de gelmeye başladı.

İlk tebrik Tamim'den

İlk tebrik Katar Emiri Tamim Bin Hamad'dan geldi. Katar Emiri, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, zaferinizi tebrik eder, yeni döneminizde başarılar ve kardeş Türk halkının ilerleme, refah ve iki ülke arasındaki güçlü ilişkiler açısından arzuladığını gerçekleştirmenizi dilerim." ifadelerini kullandı.


Dibeybe'den tebrik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir tebrik de Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'den geldi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Dibeybe, "Recep Tayyip Erdoğan kardeşimi yeni bir cumhurbaşkanlığı dönemi kazandığı için tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.


Orbán da tebrik etti

Bir diğer tebrik de Macaristan Devlet Başkanı Viktor Orbán'dan geldi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Orbán, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tartışmasız seçim zaferini kutluyorum" diye yazdı. Ayrıca Orbán, Türkçe olarak da, "Tebrikler, Sayın Cumhurbaşkanı!" ifadelerini kullandı.


İlham Aliyev de Erdoğan'ı tebrik etti

Erdoğan'a seçim zaferi sonrası bir tebrik de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayıp seçimdeki başarısı nedeniyle kutlayarak, en kısa zamanda Azerbaycan'a beklediğini iletti.

Şahbaz Şerif: Tarihi zafer

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif de seçimdeki başarısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Şerif, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak tarihi zaferle yeniden seçilmesinden dolayı en içten tebrikler." ifadelerini kullanarak, Erdoğan'ın mazlum Müslümanlar için bir güç direği ve devredilemez hakları için ateşli bir ses olduğunu söyledi.


Hariri: Yeni dönemde kendisine başarılar diliyorum

Eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu önde götürmesini kutladı.


Hariri, Twitter hesabı üzerinden Erdoğan'ın seçimi önde götürmesine ilişkin tebrik mesajı yayımladı.


Erdoğan'ı "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundaki zaferinden dolayı tebrik ettiğini" belirten Hariri, "Yeni dönemde kendisine başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.


Tebbun: Cezayir halkı adına tebriklerimizi sunuyoruz

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, "Sayın Cumhurbaşkanı ve Değerli Kardeşim” cümleleriyle başladığı tebrik mesajında, "Kardeş Türkiye halkının aziz şahsınıza olan güveninin tazelenmesini memnuniyet ve sevinçle karşılayarak, size kendi adıma ve Cezayir halkı adına tebriklerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Vucic: Yeniden cumhurbaşkanı seçilmenizi gönülden kutlarım

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, yayımladığı tebrik mesajında, Erdoğan'ı seçim zaferi sebebiyle tebrik ederek, "Şahsım ve Sırbistan halkı adına yeniden cumhurbaşkanı seçilmenizi gönülden kutlarım. Bu dönemde de ülkenizin gelişimi ve halkınızın iyiliği için çalışacağınıza eminim." ifadelerini kullandı.

Mirziyoyev: Sonuçlar Türk halkının desteğinin göstergesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik eden Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev de seçmenlerin yüksek düzeyde katılımı ve ikinci tur oylama sonuçlarının, dost Türk halkının görevdeki Cumhurbaşkanı'nın yürüttüğü politika ve reform programını desteklediğinin açık bir göstergesi olduğunu belirtti.

Reisi: "Türk halkının, Erdoğan'a olan güveninin sürdüğünün bir işareti"

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı tebrik etti.

İran Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Reisi, Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı tebrik mesajı gönderdi.

Seçim sonuçlarının "Türk halkının, Erdoğan'a olan güveninin sürdüğünün bir işareti olduğu" değerlendirmesinde bulunan Reisi, Türkiye ve İran'ın bu dönemde de tarihi, kültürel, dini ilişkilerin yanı sıra iyi komşuluk ilişkileri, karşılıklı saygı ve iki ulusun ortak çıkarlarına dayanan dostane ilişkilerinin her zamankinden daha fazla güçleneceğini belirtti.

Reisi, iki ülke arasında bölgedeki ve İslam dünyasındaki gelişmelere ilişkin yakın işbirliğinin, bölgenin barış ve istikrarının güçlenmesi için daha uygun koşullar sağlayacağını ifade etti. ​​​​​​

Maduro: "Venezuela, kardeşimiz ve dostumuzun zaferini kutluyor"

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısından dolayı tebrik etti.


Maduro, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim zaferi dolayısıyla kutlayarak "Venezuela, kardeşimiz ve dostumuzun zaferini kutluyor. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin kazananı oldu. Türk halkını, bu zaferinden dolayı tebrik ediyoruz. Yeni dünyayı inşa etmek için birlikte çalışmaya devam etmeyi arzu ediyoruz. Yaşasın Türkiye!" ifadelerini kullandı.


Maduro, paylaşımında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde ve sandık başında oy kullanırken çekilmiş fotoğrafına yer verdi.

Putin'den Erdoğan'a tebrik

Seçimdeki başarısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik eden isimlerden birisi de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin oldu.

Putin, gönderdiği mesajla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti.



Gannuşi: Erdoğan'ı ve Türk halkını tebrik ederim

Tunus eski Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısından dolayı tebrik etti.


​​​​​​​Gannuşi’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ederim. Türkiye’deki seçimlere yüksek katılım oranı için Türk halkını tebrik ediyoruz. Seçim sonuçlarının ülkelerimize hayırlı olmasını, özgürlük, güvenlik ve refah getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ederim." ifadelerine yer verildi.

Mahmud Abbas: "Yeniden seçilmenizden memnunuz"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim zaferi nedeniyle tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda resmi olmayan sonuçlara göre kazanmasının ardından bir tebrik de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’tan geldi. Abbas mesajından, “Yeniden seçilmenizden memnunuz. Ülkem ve şahsım adına Türk halkını da tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Abbas, Türkiye ve Filistin halkını birleştiren tarihi ilişkilerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin halkını ve onların haklı davasını destekleme konusundaki ilkeli ve kararlı duruşuna teşekkürlerini iletti.

Macron'dan hem Türkçe hem Fransızca mesaj

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, seçim galibiyeti nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Macron, Twitter hesabından hem Türkçe hem de Fransızca paylaşımda bulundu.

"Fransa ve Türkiye'nin üstesinden geleceği büyük sınamalar var." diyen Macron, "Başkan Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Macron Türkçe paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Fransa ve Türkiye’nin birlikte üstesinden geleceği büyük sınamalar var. Avrupa’ya barışın geri gelmesi, Avrakdeniz İttifakımızın geleceği, Akdeniz denizi. Yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ilettiğim Başkan Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz."

Trump: "Ülkesini ve milletini ne kadar sevdiğini kendisinden öğrendim"

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısından dolayı tebrik etti.


2024'te yapılacak başkanlık seçimlerine aday olan Trump, kendi sosyal medya sitesi TruthSocial'dan yaptığı paylaşımda, "Türkiye'deki büyük ve hak edilmiş zaferinden ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kutluyorum." ifadesini kullandı.


Trump, paylaşımında ayrıca, "Onu iyi tanıyorum, o bir dost. Yeni bir tanınırlık ve saygınlık seviyesine yükselttiği ülkesini ve büyük Türk halkını ne kadar sevdiğini ilk elden öğrendim." ifadelerine yer verdi.

Sisi'den Erdoğan'a tebrik

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanmasının ardından tebrik mesajı gönderdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanmasının ardından tebrik mesajı gönderdi. Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferi ve yeni dönemde Türkiye Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi vesilesiyle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mesaj gönderdi” denildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Türk bayraklı paylaşımla tebrik etti

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısından dolayı tebrik etti.


İİT'nin Twitter hesabından Türk bayrağı paylaşılarak yapılan açıklamada, Genel Sekreter Taha, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni döneminde ülkesini daha da ileriye ve refaha götürmede başarı diledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin Türk halkının kendisine duyduğu yüksek güveni yansıttığına işaret eden Taha, seçimin başarıyla sonuçlanmasından dolayı Türk halkını kutladı.


Zelenskiy'den Türkçe mesajla tebrik

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısından dolayı Türkçe mesaj paylaşarak tebrik etti.


Zelenskiy, sosyal paylaşım hesabından Türkçe yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kutluyorum. Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı için işbirliğimizin geliştirilmesini ve ülkelerimizin yararına stratejik ortaklığımızın daha da güçlendirilmesini umuyoruz."

Herzog'dan Erdoğan'a tebrik

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı tebrik etti.

AB Konsey Başkanı Michel: Yeniden birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, geçici sonuçlara göre göreve yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ederek yeniden birlikte çalışmak için sabırsızlandığını belirtti.



IKBY Başkanı Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.


IKBY Başkanı Barzani, seçimdeki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye için tebrik mesajı yayımladı.


Barzani, mesajında, "Kürdistan Bölgesi adına, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden Türkiye Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle kutluyorum. Türkiye ile Kürdistan Bölgesi ve Irak arasındaki bağları daha da ileriye götürmek için birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum." şeklindeki değerlendirmesini paylaştı.


IKBY Başbakanı Mesrur Barzani de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ediyorum. Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki işbirliğimizi sürdürmeyi ve ikili bağları genişletmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısından dolayı tebrik etti.


Burhan, Yüksek Seçim Kurulunun geçici sonuçlarına göre yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik telgrafı gönderdi.


​​​​​​​Burhan, telgrafında, "Kendi adıma, Sudan Cumhuriyeti hükümeti ve halkı adına, kardeş Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olarak seçilmenizden dolayı en içten tebriklerimi iletmekten büyük memnuniyet duyuyorum." ifadesini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin Türkiye'nin, bölgede öncü ve lider konumuna olan güveni artırdığını ifade eden Burhan, Sudan'ın çeşitli alanlarda ikili ilişkileri geliştirmek için Türkiye ile çalışmayı dört gözle beklediğini belirtti.


Burhan, Erdoğan liderliğindeki yeni dönemin nice başarılara ve kazanımlara sahne olmasını dilediğini, bu sürecin Türk halkının ilerleme ve refahına katkı sağlamasını temenni ettiğini kaydetti.


Diğer yandan, Sudan'da ordu ile nisanın ortasından bu yana çatışan Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) Komutanı Muhammed Hamdan Dagalu da sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.


Dagalu, "Kardeş Türk halkına ve bölgeye refah ve kalkınma getirmesini temenni ettiğimiz bu demokratik uygulamadan dolayı Erdoğan taraftarlarını ve Türk milletini tebrik ederiz." ifadesini kullandı.


Türkiye ile tarihe dayalı karşılıklı ve ebedi bir ilişkileri olduğunu belirten Dagalu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk halkına Sudan'a verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek "Ülkemize ve insanımıza verdikleri sürekli destek için teşekkür ediyoruz. Halkımızın özgürlük, barış ve demokrasi özlemlerini gerçekleştirmek için tüm çabalarımızın birleşeceğini umuyoruz." mesajını paylaştı.

Olaf Scholz'dan Erdoğan'a tebrik

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ederek, "Ortak meselelerimizi yeni bir ivme ile ilerletmek istiyoruz." mesajını paylaştı.

Ursula von der Leyen: Sabırsızlanıyorum

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ederek, "AB-Türkiye ilişkilerini geliştirmeye devam etmek için sabırsızlanıyorum." mesajını paylaştı.

Rishi Sunak'tan tebrik

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ederek, iki ülkenin güçlü işbirliğini sürdürmeyi sabırsızlıkla beklediğini bildirdi.

Kuveyt Emiri'nden Erdoğan'a tebrik

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısı dolayısıyla tebrik etti.


Kuveyt resmi ajansı KUNA'da yer alan habere göre, Emir Şeyh Nevvaf, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajı gönderdi.


Mesajında Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Emir, Erdoğan'a başarı dileyerek, iki dost ülke arasındaki iyi ilişkilerin daha fazla ilerlemesi temennisinde bulundu.


Öte yandan Kuveyt Başbakanı Ahmed Nevvaf el-Ahmed es-Sabah da Erdoğan'a tebrik mesajı yollayarak, yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinden ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Biden: "Küresel zorluklarda birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum"

ABD Başkanı Joe Biden, seçim galibiyeti nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Biden, 'Türkiye' vurgusu yaptığı paylaşımda küresel zorluklarda birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle beklediğini söyledi.


NATO'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçildiği için tebrik ederek, "Birlikte çalışmayı sürdürerek temmuzdaki NATO Zirvesi'ne hazırlanmayı sabırsızlıkla bekliyorum." ifadesini kullandı.


Stoltenberg, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulunun geçici sonuçlarına göre göreve yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.


NATO Genel Sekreteri, "Birlikte çalışmayı sürdürerek temmuzdaki NATO Zirvesi'ne hazırlanmayı sabırsızlıkla bekliyorum." değerlendirmesinde bulundu.


BAE: Erdoğan'la stratejik ortaklığı pekiştirmek için çalışmak istiyoruz

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.


BAE resmi haber ajansı WAM'da yer alan habere göre, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye için tebrik mesajı yayımladı.


Al Nahyan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da şunları kaydetti:


"Recep Tayyip Erdoğan'a, dost Türkiye'nin cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmesinden dolayı en içten tebriklerimi iletiyorum, ülkesini daha fazla ileriye ve refaha taşımayı sürdürmesi için başarılar diliyorum. Kendisiyle stratejik ortaklığımızı pekiştirmek ve bölgede barış ve istikrar için çalışmayı istiyoruz."


BAE Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum ve BAE Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Mansur bin Zayid Al Nahyan da gönderdikleri mesajla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti.

Norveç ve İsveç Başbakanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Yüksek Seçim Kurulunun geçici sonuçlarına göre göreve yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim başarısından ötürü kutladı.


Norveç Başbakanı Store, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Norveç, Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ediyor. Türkiye, Norveç için önemli bir dost, ortak ve NATO'da hayati bir müttefiktir." ifadelerini kullandı.


Store, Türkiye ile ilişkilerini güçlendirmeye ve derinleştirmeye devam etmeyi sabırsızlıkla beklediğini de kaydetti.


İsveç Başbakanı Kristersson da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederek ortak güvenliğin gelecekte öncelikleri olacağını kaydetti.

Suudi Arabistan Kralı ve Veliaht Prens'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçim tebriki

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısından dolayı tebrik etti.


Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Kral Selman seçimdeki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan için tebrik mesajı yayımladı.


Kral Selman, Erdoğan'a hitaben mesajında, "Yeniden cumhurbaşkanı olarak seçilmeniz dolayısıyla en içten tebriklerimi ve başarı dileklerimi iletiyorum. Kardeş Türkiye halkına daha fazla ilerleme ve refah diliyorum." ifadesini kullandı.


Kral Selman ayrıca her alanda güçlendirilmeye ve geliştirilmeye çalışılan iki kardeş ülke ve halkları arasındaki kardeşlik ilişkilerinden övgüyle söz etti.


Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman da gönderdiği mesajla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti.


Bin Selman mesajında, Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı olarak seçilmesi dolayısıyla en içten tebriklerini ileterek başarı temennisinde bulundu.

Ürdün Kralı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Yüksek Seçim Kurulunun geçici sonuçlarına göre göreve yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.


Ürdün Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamada, Kral 2. Abdullah'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik telgrafı gönderdiği belirtildi.


Kral Abdullah'ın telgrafta "iki ülke ve halklarının çıkarına hizmet edecek, bölgesel ve uluslararası barışın, refahın geliştirilmesine katkıda bulunacak şekilde ikili ilişkileri güçlendirme konusundaki kararlılığını" vurguladığı kaydedilen açıklamada, Ürdün Kralı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başarı, Türk halkına daha fazla ilerleme ve refah temennilerini ilettiği aktarıldı.

Guterres, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Yüksek Seçim Kurulunun geçici sonuçlarına göre göreve yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.


BM Sözcüsü Stephane Dujarric, yazılı açıklamasında, "Genel Sekreter, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmesinden ötürü tebrik ediyor. (Guterres), Türkiye ile BM arasındaki işbirliğinin daha da güçlendirilmesini dört gözle bekliyor." ifadelerine yer verdi.


​​​​​​​




El Cezire: Türkiye, Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçti

Öte yandan Katar merkezli El Cezire de Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiğini söyledi.

Türkiye'deki seçimleri ana habere taşıyan kanal, "Türkiye, Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçti." ifadelerini kullandı.


#Tamim Bin Hamad
#Cumhurbaşkanı
#Erdoğan
#Recep Tayyip Erdoğan
#28 Mayıs
#Seçimler
#İkinci Tur
#Zafer
1 yıl önce