|

Donanma’nın gurur günü

NATO’da deniz güvenliği alanında liderlik yolunda ilerleyen Türk Deniz Kuvvetleri, Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi (ÇUDGMM) Komutanlığı’nın NATO akreditasyon çalışmalarında önemli bir eşiği geçti. Merkez’in konsepti NATO makamları ve üye devletler tarafından onaylandı.

Kıymet Sezer
04:00 - 9/02/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:14 - 9/02/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Entegrasyon faaliyeti kapsamında ilk kurulum konferansı, 16 ülke ile NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığı ve Müttefik Deniz Komutanlığı’ndan toplam 48 temsilcinin katılımıyla 4-6 Şubat’ta İstanbul’da düzenlendi.


  • Toplantıya, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’ın yanı sıra Kuzey Deniz Saha Komutanı ve Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı da katıldı. ÇUDGMM’nin NATO akreditasyonu, uçak gemisiyle uluslararası sularda operasyon kabiliyetine sahip sayılı donanmalar arasında yerini alma hedefindeki Türk donanmasının sadece NATO ittifakı içerisinde değil küresel ölçekte etkinliğini pekiştirecek. Deniz Kuvvetleri bünyesindeki karargâh, zamanla deniz güvenliği konusunda NATO’da politika, konsept ve doktrin üreten, eğitim veren marka bir kuruluş haline gelecek.
#Türk Deniz Kuvvetleri
#ÇUDGMM
#NATO
5 yıl önce