|

Erdoğan'dan Moldova ile FETÖ'ye karşı ortak mücadele açıklaması: Çok önemli adımlar atılabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan mevkidaşı Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Moldova ile ikili ilişkilerin önemine vurgu yaparak FETö ile mücadelede verdiği desteğe vurgu yaparak "Moldova'nın FETÖ iltisaklı kişilerin iadesine verdiği desteğe teşekkür ediyor, okulların Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesini bekliyoruz" dedi. Erdoğan, Moldova Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Maarif Vakfı'nın müşterek çalışmasıyla çok önemli adımlar atılabileceğini söyledi.

19:08 - 30/12/2019 Pazartesi
Güncelleme: 19:29 - 30/12/2019 Pazartesi
Tvnet
Moldova Cumhurbaşkanı Dodon, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde
Moldova Cumhurbaşkanı Dodon, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mevkidaşı Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısı düzenledi. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Sorunların çözülmesiyle karşılıklı yatırımların daha da artacağı aşikardır.

Yatırımcıların karşılaştıkları sorunları ele aldık, karşılıklı yatırımlar artacaktır.

Moldovalı turistlerin tatil için ilk sırada Türkiye'yi tercih etmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz.


Moldova'nın FETÖ iltisaklı kişilerin iadesine verdiği desteğe teşekkür ediyor, okulların Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesini bekliyoruz.

Moldova Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Maarif Vakfı'nın müşterek çalışmasıyla çok önemli adımlar atabiliriz. Güvenlik alanında iş birliğimiz tüm terör örgütleriyle mücadeleyi kapsıyor.

Toplantı sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon'un konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

İlk defa 20 yıl sonra Moldova olarak Ankara ziyaretimize Cumhurbaşkanına başbakan eşlik ediyor. Şuana kadar 72 anlaşma imzalandı. Geçen hafta Türkiye Cumhuriyeti parlamentosu tarafından önemli bir anlaşma imzalandı.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Igor Dodon
4 yıl önce