|

FETÖ'cü Nazlı Ilıcak ile Zekeriya Öz birbirine düştü

17 Aralık'tan sonra hükümete karşı birleşen FETÖ'nün kalemi Nazlı Ilıcak ve savcısı Zekeriya Öz birbirine düştü. Tutuklu bulunan Nazlı Ilıcak, Öz'ün kendisine kumpas kurduğunu iddia ederek, "Savcı Zekeriya Öz'ün OdaTV soruşturması için bana kumpas kurduğunu şimdi anlıyorum" dedi.

Yeni Şafak
11:09 - 25/11/2016 Cuma
Güncelleme: 11:23 - 25/11/2016 Cuma
Diğer
17 Aralık kumpasından sonra FETÖ ile kol kola yürümeye devam eden Nazlı Ilıcak, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanmıştı. Ilıcak savunmasında, "FETÖ'yü tanıyamadığını" iddia etmişti.
17 Aralık kumpasından sonra FETÖ ile kol kola yürümeye devam eden Nazlı Ilıcak, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanmıştı. Ilıcak savunmasında, "FETÖ'yü tanıyamadığını" iddia etmişti.

FETÖ'den tutuklu bulunan Nazlı Ilıcak, firari savcı Zekeriya Öz'ün "kendisine kumpas kurduğunu" iddia etti. Öz'ün, Oda TV iddianamesinde tek bir notla kendisini 'şikayetçi' olarak gösterdiğin öne süren Ilıcak, Posta gazetesi yazarı Nedim Şener'e not gönderdi.



Oda TV iddianamesini hazırlayan Zekeriya Öz'ün, Soner Yalçın'da ele geçen belgeler arasında kendisinin de ismi bulunduğunu ve bu konuda ifadesine başvurduğunu belirten Ilıcak, bu notta yer alan ve "Kendisinin gazeteci G.C. ile yakın bir münasebeti olduğu" yönündeki iddiayı hatırlatarak, "Ben böyle bir şeyin mümkün olmadığını, çok yakın arkadaşım G.C.'nin meslektaşım, eşi C.'nin de arkadaşım olduğunu ifade ettim. Bunun üzerine Zekeriya Öz, 'Şikayetçi misiniz?' diye sordu. Ben de notta yazan gibi bir durumun olmadığını, bunun açıklığa kavuşması için şikayetçi olacağımı söyledim" ifadelerini kullandı.



"Zekeriya Öz davayı üzerime yıktı"


Şener'in bugünkü yazısında yer verdiği notta şu ifadeler yer aldı:



  1. "OdaTV iddianamesi 29 Ağustos 2011'de kamuoyu ile paylaşılınca, 'Şikayetçi' olarak tek benim ismimin yazıldığını ve iddianamenin böyle hazırlandığını gördüm. Hemen avukatlarım aracılığıyla (O zamanlar Sabah'ta çalışıyordum. Oradaki avukatlar bakıyordu davalarıma) şikayetimden vazgeçtiğimi bildirdim. Uzun uğraşlar sonucunda bu ancak 23 Ocak 2012'de gerçekleşebildi.
  2. Savcı Zekeriya Öz'ün OdaTV soruşturması için bana kumpas kurduğunu şimdi anlıyorum. Küçücük bir nottan yola çıkarak ağzımdan 'Şikayetçiyim' lafını yakalayarak davayı üzerime yıkmıştır."

Kartopu ile söyleşi


Nazlı Ilıcak, 23 Şubat 2015'te Zekerayi Öz ile bir söyleşi yapmıştı. Ilıcak, röportajında kar topu atarken fotoğrafını kullanıp "Öz'e hep taş atıyorlar. Ben de kartopu atayım dedim" demişti.







Nazlı Ilıcak'ı kaçış yöntemi kurtaramadı


#FETÖ
#Nazlı Ilıcak
#Zekeriya Öz
7 yıl önce