|

'Fetullah Gülen'in köpeğiyim' diyen profesör ağız değiştirdi

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Çolak'ın Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen için, "Ben Fetullah Gülen'in köpeğiyim" diyerek propaganda yaptığı savcılık soruşturmasında yer aldı. Darbe gecesi tutuklanan Öğretim Üyesi Çolak, sorgu duruşmasında ise Gülen için, "Fetullah Gülen'e olan saygım ve sevgim bitmiştir" dedi. Çolak'ın ağız değiştirmesi, 22 Temmuz'daki bir video mesajda Gülen'in verdiği "ağzınızı değiştirin ve kendinizi kurtarın" talimatını akıllara getirdi.

Yeni Şafak
12:04 - 29/07/2016 Cuma
Güncelleme: 09:15 - 29/07/2016 Cuma
IHA
'Ben Fetullah Gülen'in köpeğiyim' diye Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Çolak ağız değiştirdi.
'Ben Fetullah Gülen'in köpeğiyim' diye Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Çolak ağız değiştirdi.

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Çolak'ın Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen için, "Ben Fetullah Gülen'in köpeğiyim" diyerek propaganda yaptığı savcılık soruşturmasında yer aldı. Darbe gecesi tutuklanan Öğretim Üyesi Çolak, sorgu duruşmasında ise Gülen için, "Fetullah Gülen'e olan saygım ve sevgim bitmiştir" dedi.



Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma kapsamında gözaltına alınan Atatürk Üniversitesi Mühendisilik Fakültesi eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Çolak'ın iddiaya göre yaptığı sohbetlerde "Fetullah Gülen'in köpeğiyim" dediği soruşturma zaptında da yer aldı. Çolak'ın elde edilen fotoğrafların üzerine 'talebelerim' notu bıraktığı ve örgütün 'manevi abisi' olduğuna yer verildi.



"Fetullah Gülen'e sevgim ve saygım bitmiştir"


Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece ilk sorgusunun ardından FETÖ/PDY üyesi olmak suçundan tutuklanarak cezaevine konulan Prof. Dr. Sabri Çolak, "15 Temmuz'da yaşadığımız olay beni çok yaraladı. Sevdiğim, saygı duyduğum insandı. Fetullah Gülen'e sevgim ve saygın bitmiştir. Suçluluğu netleşirse ona zarar vermeye çalışacağım. Şu anda gözümden düşmüştür. Ben Fetullah Gülen'i çok sevdiğim için gönülden bağlı olduğum için sorduklarında hep övdüm. Bu örgüte kesinlikle himmet toplamadım. Sadece eğitim kurumlarına yardım ettim. 2013 yılında bir kaç arkadaşımla Pensilvanya'da Fetullah Gülen'i ziyaret ettim. Ben kesinlikle hiç bir yerde 'Ben Fetullah Gülen'in köpeğiyim' demedim. Bu tamamen iftiradır. 17-25 Aralık öncesinde kadar bunun örgüt olduğunu düşünmüyordum. Gönül bağım kopmuştur. Gözaltına alınırken, gelen polis memuru arkadaşıma nüfus cüzdanımı çıkartıp verirken cüzdan içindeki öğrenci listesini gördüler. Benim bu örgütle hiç bir bağlantım yok" dedi.



Prof. Dr. Çolak, 11 öğretim üyesi ile birlikte kuvvetli suç şüphesi bulgusu ile çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından FETÖ/PDY kapsamında tutuklanarak cezaevine konmuştu.




#Sabri Çolak
#Atatürk Üniversitesi
#FETÖ
8 yıl önce