|

Fotokapan avladı

Giresun'un Güce kırsalında öldürülen teröristlerin bölgeye güvenlik güçlerince yerleştirilen fotokapanlara yakalandığı ortaya çıktı. Eren Bülbül'ün katillerinden birinin arananlar listesinde olduğu belirlenirken İçişleri Bakanı Soylu, PKK ile mücadelede teknolojik imkanlara dikkat çekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 05:36 - 2/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Soylu, PKK ile mücadelede teknolojik imkanlara dikkat çekti.
Soylu, PKK ile mücadelede teknolojik imkanlara dikkat çekti.

Trabzon'un Maçka ilçesinde geçtiğimiz yıl 15 yaşındaki Eren Bülbül ile bir astsubayı şehit eden PKK'lı gruptaki 2 terörist, önceki gün Giresun'un Güce ilçesinde bulundu ve öldürüldü. PKK'lıların izini bulmak için ormanlık araziye bir süredir fotokapanlar yerleştiren güvenlik güçleri, görüntü alınması üzerine bölgeye yaptığı operasyonda 'Soreş' kod adlı Barış Coşkun ile 'Berhudan' kod adlı İranlı teröristi etkisiz hale getirdi. Jandarma ve polis özel harekât timlerince ölü olarak ele geçirilen PKK'lılardan Barış Coşkun'un, gri kategorideki arananlar listesinde olduğu belirlendi. Fotokapan görüntüsü sonrası başarıyla sonuçlanan operasyona dair konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK ile mücadelede teknolojik imkanların önemine işaret etti. İstanbul'da 3 bin özel güvenlik görevlisine sertifika verilmesi töreninde konuşan Soylu, şu bilgileri verdi:


PEŞLERİNDEYDİK

"Karadeniz'e sızan bir terör grubu vardı. Çok uzun zamandan beri güvenlik görevlilerimiz bunun peşindeydi. Özellikle Giresun Güce'de 2'sini kıstırdılar, etkisiz hale getirdiler. Karadeniz'de bu iş zordur. Çünkü biz Amanoslar'ın, Hatay'ın, Karadeniz'in örtü ve ormanlık yapısını dikkate almak zorundayız. Gerek Amanoslar'da gerekse Karadeniz'de teröristle karşılaştığınız andan itibaren yaklaşık bir iki metreden sonra görüntüyü kaybediyorsunuz. Sık ve gür ormanda kendilerini kaybettiriyorlar. Amanoslar'da yılbaşından bugüne kadar 40'ın üzerinde, başlarında bulunan teröristler dahi etkisiz hale getirildi. Biz orada insansız hava aracı uçurmaya başladık. Fotokapanlar kurduk, teknolojimizi ortaya koyduk. İHA'lar ve insanlı keşif uçaklarıyla beraber sahayı yukarıdan sıkıştırdık. Böylece hareket kabiliyetlerini mümkün olduğunca azalttık. Bu tedbirlerle birlikte orada da bu büyük başarı elde edilmiş oldu."


Görüntünün alınmasının ardından JÖH ve PÖH’ler bölgeye intikal ederek 2 teröristi etkisiz hale getirdi.


25-31 Mayıs’ta Diyarbakır, Mardin ve Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarda biri sözde lider kadroda olmak üzere 34 terörist etkisiz hale getirildi. Dün bu rakama Siirt- Pervari’de 4 PKK’lı daha eklendi. Böylece haftalık bilanço 38 PKK’lıya yükseldi.

#Karadeniz
#PKK
6 yıl önce