|

Güvenli bölgede ilk akademi açılıyor

Fırat Kalkanı Harekatı ile güvenli bölge haline gelen El-Bab’ta ilk akademi de açılıyor. Akademide ilk aşamada Arap dili, İslami ilimler ve gazetecilik bölümleri olacak.

Yeni Şafak ve
08:00 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 08:41 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Fırat Kalkanı Harekatından sonra El-Bab'da hayat normale döndü.
Fırat Kalkanı Harekatından sonra El-Bab'da hayat normale döndü.

Fırat Kalkanı Harekatı sonrası DEAŞ ve diğer terör örgütlerinden arındırılan El-Bab, Cerablus ve çevresine Türkiye’de bulunan Suriyeliler, dönmeye devam ediyor. Vatanlarına dönen Suriyelilerin normal hayatlarını sürdürebilmeleri için eğitim, sağlık, tarım, çevre, ticaret gibi birçok alanda Türkiye destek sağlıyor.

EL-BAB'DA AÇILACAK

Güvenli bölge haline gelen El-Bab’ta ilk akademi de açılıyor. İstanbul’daki Suriyelilere iki yıldan beri hizmet veren Ürdün Yermük Üniversitesi’ne bağlı Başakşehir Arap Dili ve İslam Bilimler Akademisi El-Bab’da şube açmaya hazırlanıyor.

3 BÖLÜM AÇILACAK

Bölgede ilk yüksek öğretim kurumu olacak akademide ilk aşamada Arap dili, İslami ilimler ve gazetecilik bölümleri yer alacak. Akademinin açılışı konusunda net bir tarih verilmezken, kısa süre içinde hizmete gireceği belirtiliyor.

EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

Milli Eğitim Bakanlığı daha önce bölgede, terör örgütlerinin zarar verdiği veya yıktığı okulların bakım ve onarımını gerçekleştirmiş ve Suriyeli öğretmenlere hizmet içi eğitim vermişti. 2017-2018 eğitim öğretim yılı 6 bin öğretmenle 447 okulda başladı.


#Fırat Kalkanı Harekâtı
#El Bab
#Akademi
#Eğitim
6 yıl önce