|

HDP söylüyor PKK uyguluyor

Hakkari Şemdinli'de AK Partili Ahmet Budak'ın bölücü terör örgütü tarafından öldürülmesi, PKK ile HDP arasındaki organik bağı bir kez daha ortaya koydu. Terörle bağlantılı belediye başkanlarını görevden alındığı ilçelerde halkı sokağa dökmeyi başaramayan HDP ve PKK, çareyi yine cinayette buldu. Terör uzmanları, PKK'nın Şemdinli'deki cinayetle, HDP'nin 'iç savaş' söylemini yaygınlaştırma çabasına somut destek verdiğine dikkati çektiler.

Yeni Şafak
13:41 - 15/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:01 - 15/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Terör uzmanları, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin Hakkari'deki 1. sıra milletvekili adayı olan Ahmet Budak'ın bayram ziyaretinden dönerken hedef seçilmesinin tesadüf olmadığını belirttiler. Uzmanlara göre, terörle iltisaklı belediye başkanlarının görevden alınmasına, söz konusu ilçelerdeki halkın kayda değer bir tepki göstermemesi, bölücü terör örgütünü ve siyasi uzantılarını çılgına çevirdi.



HDP ve PKK'nın söylem ve eylem birliği


Terör örgütünün Şemdinli'deki cinayetinin, hükümetin son icraatlarına tepki, bölge halkına da gözdağı niteliği taşıdığı vurgulandı. Cinayetin, HDP ile PKK arasındaki söylem ve eylem birliğini açıkça gösterdiği kaydedildi.




Bölücü terör örgütünün ve siyasi uzantılarının, Kurban bayramın ilk gününde Van'da AK Parti İl Başkanlığı binası önündeki bombalı saldırı düzenlemelerinin ardından Şemdinli'de Budak'ı şehit ettiklerini hatırlatan yetkililer, önümüzdeki süreçte de benzer eylemler yapılabileceği uyarısında bulundular.



Çağrıları sokakta karşılık bulmadı


HDP'lilerin seçme ve seçme ve seçilme hakkından dem vurdukları bir ortamda PKK'nın açıkça AK Partilileri hedef alan saldırılar yapmasının, bölücü terör örgütü ve sempatizanlarının iki yüzlülüğünü de ortaya koyduğu ifade edildi. Zira bu eylemler, PKK ve HDP'nin bölgede, başta AK Parti olmak üzere diğer siyasi partilerin mevcudiyetine tahammül edemediğini gösteriyor. Çağrıları sokakta karşılık bulmayan HDP ve PKK'nın, şiddet eylemleri ile halk üzerindeki tehdit ve baskısını sürdürmeye çalıştığına işaret ediliyor.


  • HDP zemin hazırlayacak
  • Terör uzmanları HDP'lilerin önümüzdeki günlerde de bu tür saldırılara zemin hazırlayacak söylemleri artırabileceklerinin altını çizdiler. Söylemlerin terör saldırılarıyla desteklenmesi neticesinde, terörle iltisaklı belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine atama yapılması uygulamasından vazgeçilmesinin, aksi taktirde PKK eylemlerinin devam edeceği biçiminde bir algı oluşturulmasının hedeflendiği belirtildi.











#PKK
#HDP
#Terör
8 yıl önce