|

Her biri 100 dolar

Suriye PKK’sı, örgüte dahil ettiği kişilere ortalama 100’er dolar maaş veriyor. Bu bilgi, cephede yaralı olarak yakalanan 17 yaşındaki terörist A.S.T, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında verdiği ifadede ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 10:47 - 16/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
17 yaşındaki PKK’lı önceki gün yaralı olarak yakalanmıştı.
17 yaşındaki PKK’lı önceki gün yaralı olarak yakalanmıştı.

A.S.T, örgüte iki yıl önce 15 yaşındayken katıldığını, PYD’nin Suriye’deki Derik bölgesinde bulunan eğitim kampında yaklaşık 3 ay siyasi ve askeri eğitim aldığını belirtti. Kampta silah eğitiminin ‘Agit’, siyasi eğitimin de ‘Renans’ kod adlı teröristler tarafından verildiğini bildiren A.S.T, eğitimlerin ardından örgüt mensuplarının Türkiye sınırına yakın bölgelere gönderildiğini aktardı. Münbiç’te ise örgüt mensuplarına suikast, sabotaj ve bomba eğitimlerinin verildiğini dile getiren A.S.T, eğitimlerin verildiği bölgelerde ABD askerlerini gördüğünü söyledi. Münbiç’ten Afrin’e Esed kontrolündeki bölgeyi kullanarak geçtiklerini kaydeden terörist, deşifre olmamak için sığınaklarda gizlendiklerini belirterek şunları söyledi:

‘SADECE BEN SAĞ KALDIM’

“Belirlenen zamanlarda keşif amaçlı TSK ve ÖSO’nun bulunduğu bölgelere gidiyorduk. Gece Türk askerinin ve ÖSO’nun bulunduğu bölgeye sızmak için plan yaptık. Amacımız Afrin kırsalından şehir merkezine doğru ilerleyen ÖSO ve Türk askerlerini durdurmaktı. Keşif yapıp, askerin bulunduğu yerleri tespit ediyorduk. Keşiften sonra da saldırabilirsek saldıracaktık ancak keşif sırasında Türk askeri bizi fark etti. Tank ve top atışlarının ardından yanımda bulunan 7 kişi öldü. Sadece ben sağ kaldım. Daha sonra da yakalandım. PKK/PYD, Kürtleri Batılı devletlerin istekleri doğrultusunda kullanıyor. Örgüt para karşılığında eleman temin ediyor. Örgüte katılanlara aylık 100 dolar para veriliyor.”

#Afrin
#PKK
6 yıl önce