|

İmam hatiplilere sapık diyen şarkıcı Gülşen'e tepkiler dinmiyor

İstanbul Yenikapı'da verdiği bir konserde LGBT bayrağı açan şarkıcı Gülşen’in nisan ayında verdiği bir konserde İmam Hatip'te okuyanlara yönelik çirkin ifadeleri sosyal medyaya bomba gibi düştü. Gülşen konser esnasında "İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" ifadelerini kullanarak İmam Hatiplileri hedef aldı. Gülşen'e tepkiler çığ gibi yağdı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz" ifadelerini kullandı. AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş da, "Milletimizin gözbebeği, ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum" diyerek tepkisini dile getirdi.

10:28 - 25/08/2022 Perşembe
Güncelleme: 15:46 - 25/08/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Gülşen'e tepkiler çığ gibi yağdı.
Gülşen'e tepkiler çığ gibi yağdı.

Konserlerinde sergilediği tavırları ve LGBT'lilere açtığı bayrakla verdiği destekler ile tepki çeken şarkıcı Gülşen'in, bu kez de nisan ayında verdiği bir konserde 'İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor' sözleri ortaya çıktı. İnfiale neden olan sözlere birçok kesimden tepki yağdı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konserinde 'İmam hatipte okumuş sapıklığı oradan' cümleleriyle tüm imam hatiplileri zan altında bırakan Gülşen için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, resen soruşturma başlattı.


'ÇARPIK ZİHNİYET'

Gülşen'e bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir. Toplumun belirli bir kesimini “sapıklık” iddiası ile hedef almak ve Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır... Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir."

NUMAN KURTULMUŞ: KİMSENİN HADDİ DEĞİL

Şarkıcı Gülşen'in Nisan ayında verdiği konserde İmam Hatiplileri hedef alan sözlerine tepkiler büyüyor. Gülşen'in skandal görüntülerine bir tepki de AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, tepkisini sosyal hesabında yaptığı paylaşımda dile getirerek, "Milletimizin gözbebeği, ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

#ömer çelik
#gülşen
2 yıl önce