|

'Karne hediyesi et' yalanı Alman basınına servis edildi: Ham görüntülerinin ortaya çıktığı kasıtlı olarak gizlendi

Habertürk muhabiri tarafından kurgulandığı ortaya çıkan "Karne hediyesi et" yalanı Bülent Mumay tarafından Alman basınına servis edildi. Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Frankfurter Allgemeine'de yayınlanan "Erdoğan ülkesinde çocukluk" başlıklı makalede, haberin ham görüntülerinin ortaya çıktığı kasıtlı olarak gizlendi. Mumay, annenin sözlerini itibarsızlaştırmak için, "Çocuğun annesi televizyon kamerası önüne sürüklenerek 'Biz fakir değiliz, zenginiz, her gün et yiyoruz' demeye zorlandı." ifadelerini kullandı.

14:50 - 27/01/2023 Cuma
Güncelleme: 14:51 - 27/01/2023 Cuma
Yeni Şafak
Kurgu haber Alman medyasına servis edildi.
Kurgu haber Alman medyasına servis edildi.
Habertürk,
'karne hediyesi olarak et alındı'
yönündeki haberi yapan muhabir hakkında soruşturma başlatmıştı. Kurum içi yapılan soruşturma sonucunda muhabir Fatmanur Boylu'nun röportaj öncesinde küçük çocukla nasıl konuşacağına ilişkin dikte edici ve yönlendirici nitelikte ön konuşma yaptığı belirlendi.
Habertürk tarafından paylaşılan ham görüntülerle muhabirin küçük çocuğu yönlendirmek için,
"Annem karne hediyesi et aldı der misin?"
şeklinde konuştuğu ortaya çıktı.

MUHABİRİN İŞİNE SON VERİLDİ

Tepki çeken görüntülerin ardından haberi yapan Fatmanur Boylu'nun işine son verildi. Yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

"İncelenen ham kayıtların açıkça gösterdiği üzere; muhabirimizin haberde konuşan çocukla gazetecilik ilke ve kurallarına tümüyle aykırı olarak, çocuğa nasıl konuşacağına ilişkin dikte edici ve yönlendirici nitelikte ön konuşma yaptığı ve çocuğun bu yönlendirme doğrultusunda konuştuğu maalesef tespit edilmiştir.
Bu haberde muhabirimizin, çocuğun konuşması/konuşturulması ile ilgili kısımda aldığı tutum ilkelerin açıkça ihlali niteliğinde görülmüş olduğundan kendisiyle iş ilişkimiz bugün itibarıyla sonlandırılmıştır."

KURGU HABER ALMAN BASININA SERVİS EDİLDİ

Haberin kurgu olduğunun ortaya çıkmasına rağmen
'karne hediyesi et'
yalanı, Bülent Mumay tarafından Alman medyasına servis edildi. Almanya'nın önde gelen gazetelerinden biri olan Frankfurter Allgemeine'de yer alan Bülent Mumay imzalı bir makalede, yalan olduğu ortaya çıkmasına rağmen aynı haber işlendi.
Makalesinde, ham görüntüleri kasıtlı olarak sansürleyen Mumay, annenin sözlerini itibarsızlaştırmak için,
"Çocuğun annesi televizyon kamerası önüne sürüklenerek
'
Biz fakir değiliz, zenginiz, her gün et yiyoruz'
demeye zorlandı."
ifadelerini kullandı.


#Habertürk
#Fatmanur Boylu
#Bülent Mumay
1 yıl önce
default-profile-img